Bereik je creatieve hoogtepunt in een serie van vijf foto's

02/07/2009 11:00

Red Bull Nederland BV

Bereik je creatieve hoogtepunt in een serie van vijf foto's met Red Bull 5Pics

Amsterdam, 2 juli 2009 - Red Bull stimuleert elke fotografie liefhebber om zijn grenzen te verleggen op het online fotografie platform Red Bull 5pics. Hier worden zowel amateur- als professionele fotografen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Elke fotograaf kan een serie van vijf foto's uploaden op de website van Red Bull 5 Pics. De mooiste series worden geëxposeerd in de Rooms of Red Bull en maken kans op een uniek en inspirerend fotografieweekend op 14,15 en 16 Augustus.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats. Met meer dan 500 deelnemende fotografen was dat een overweldigend succes. Zij kregen stuk voor stuk hun 'moment of fame' tijdens de expositie van hun series in Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Dit jaar is de fotografie uitdaging een van de activiteiten van de Rooms of Red Bull, de creatieve broedplaats van maarliefst 600 vierkante meter op de wallen waar talenten op het gebied van muziek-, kunst en fotografie worden gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen en te laten zien.

Creativiteit is grenzeloos en bijna iedereen heeft wel een fotocamera. Met de juiste stimuli kun je in de wereld van fotografie ongekende hoogtes bereiken, je moet alleen weten hoe. Roem en eer zijn nu voor iedereen weggelegd. Red Bull biedt iedereen het ultieme podium om zijn of haar verhaal in een serie van 5 foto's online te exposeren en aan de wereld te laten zien op www.redbull5pics.nl en in de Rooms of Red Bull. Het enige wat je hoeft te doen is je mooiste of meest creatieve serie van vijf foto's te uploaden en te zorgen dat je vrienden op je stemmen. Wie weet belandt jij in de top 10.

De tien meest creatieve series maken kans op een fotografieweekend in de Rooms of Red Bull op 14, 15 en 16 augustus met een uniek programma. Het Red Bull 5 pics weekend neemt je mee op een reis naar de essentie van fotografie. Op vrijdag 14 augustus beginnen we met een Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) masterclass, op zaterdag 15 augustus een workshop 'Vorm & Licht' van Elza Jo & Jaron Korvinus en een glamour fotografie shoot met Patricia Steur waar de nieuwe cover van Zoom Magazine wordt geschoten. Op zondag 16 augustus wordt het weekend afgesloten met een Playboy fotografie workshop " Nude Photography door hoofdredacteur Jan Heemskerk en wordt de nieuwe cover van magazine Zoom gepresenteerd. Na alle inspiratie en creatie, worden alle foto's geëxposeerd in de Rooms of Red Bull

Op www.redbull5pics.nl vind je tips en tricks van grote, hedendaagse fotografen als Eddy van Wesssel, Elza Jo, Jaron Korvinus, Pepijn Vanthoor en Jeroen Swolfs over hoe je het meest uit jezelf en je digitale camera haalt. Als klap op de vuurpijl vinden iedere zondag in de Rooms of Red Bull fotografieworkshops plaats van de meesters van nu. Op www.roomsofredbull.nl kun je je tot 30 juli 2009 hiervoor inschrijven. Bij elke workshop is plaats voor maximaal 20 talenten, dus schrijf je snel in!

Elke zondag zijn de Rooms of Red Bull, op de Oudezijdse Achterburgwal 24 geopend voor publiek van 12u tot 22u met muziek, workshops en wekelijks wisselende exposities.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.redbull5pics.nl


Noot voor de redactie: