Duurzaamheid belangrijker dan prijs start duurzame costuums Ambassador

02/07/2009 11:08

De Vos en Jansen Marktonderzoek

Als opmaak naar 09-09-09 de Dag van de Duurzaamheid en als startsein voor de verkoop van het Ambassador kostuum van Dutchspirit By The Makers organiseert Directoraat-generaal Ondernemen en Innovatie (O?) en de Interdepartementale Programmadirectie Energietransitie (IPE) een inspirerende bijeenkomst met het thema "Duurzaam innovatief ondernemen in crisistijden: Kans of Bedreiging?" op DINSDAG 7 JULI, 13.30- 15.30 uur in het Atrium van het EZ-gebouw (Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag).

De heer Ed Nijpels en Minister Maria Van der Hoeven zullen tijdens deze bijeenkomst het startsein geven voor de verkoop van de Ambassador dames- en herenkostuums in 8 winkels in Nederland. Deze kick-off zal omlijst worden met een duurzame modeshow (verzorgd door DutchSpirit By The Makers) en het aanbieden van een marktonderzoek onder 600 Nederlanders naar de kennis van en behoefte aan duurzame producten (uitgevoerd door De Vos en Jansen i.s.m. DutchSpirit By The Makers).

DutchSpirit By The Makers

2009 is voor DutchSpirit By The Makers het jaar van de "Duurzame Doorbraak". Om dit feit te vieren hebben wij 5 duurzame kostuums voor dames en heren ontworpen. De naam die deze sustainable kostuums hebben meegekregen is: "Ambassador". Deze naam komt voort uit het idee dat de mensen die dit kostuum dragen ambassadeurs voor duurzaamheid zijn. In de binnenvoering is de tekst gedrukt van de universele rechten van de mens, dier en planeet.

Deze sustainable kostuums zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de Fair Trade, (eerlijke lonen, geen kinderarbeid en goede arbeidsomstandigheden) tijdens de productie is zoveel mogelijk onderzocht hoe de CO2 uitstoot gereduceerd kon worden en is i.s.m. Trees Fore Travel de overige Co2 gecompenseerd. Daarnaast zijn er zoveel mogelijk duurzame (natuurlijke) materialen gebruikt zoals een speciale Merino wol. De knopen zijn gemaakt van paarlemoer en er is een natuurlijke viscose voor de voering gebruikt.

Uiteindelijke doelstelling is om het kostuum geheel cradle to cradle te produceren. Om dit in de toekomst te kunnen realiseren is er een samenwerkingsverband aangegaan met verschillende partners zoals onze fabrikanten, Wool Mark en een spinner/wever uit Italië. Om tot een nog duurzamere stof te komen werken we samen met het Kenniscentrum Papier en Karton en Océ, zodat we de binnenvoering kunnen gaan vervangen voor een voering gemaakt van gerecycled papier en natuurlijke inkten.

De kwaliteit van het kostuum is van hoogstaand niveau en zoals u van duurzame producten en The Makers mag verwachten met respect en vakmanschap gemaakt.

Niet alleen de kostuums zijn duurzaam, recyclebaar en volgens de normen van Fair Trade geproduceerd (CO2 compensatie en reductie), maar ook de presentatiekasten voor de winkels, (SCA Display Luxemburg) hangtags en het begeleidend boekwerk waarin de keten beschreven staat (Océ) voldoen aan dezelfde normen als de kostuums en zijn 100 % te hergebruiken.

info Rien Otto+31 (0) 618049829

Frank Bloemberg 0646396247

www.the-makers.nl pagina sustaneble suits

http://www.dutchspiritfashion.nl

Duurzaam innovatief ondernemen in crisistijden: Kans of Bedreiging?

DINSDAG 7 JULI, 13.30- 15.30 uur

Atrium van het EZ-gebouw (Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag).

Eén jaar na de presentatie van de Innovatieagenda Energie nodigen Directoraat-generaal Ondernemen en Innovatie (O?) en de Interdepartementale Programmadirectie Energietransitie (IPE) u uit voor een inspirerende bijeenkomst, afgestemd op de Dag van de Duurzaamheid 09-09-09. Ondernemers laten horen waarom ze geïnspireerd zijn om duurzaam en innovatief te ondernemen, maar ook waar ze tegenaan lopen in deze crisistijden (van financiering tot overheidsbeleid) en wat ze van de overheid verwachten om hen blijvend duurzaam te kunnen laten ondernemen.

Het geheel zal worden opgeluisterd door een duurzame modeshow van o.a. het Nederlandse duurzame modelabel DutchSpirit By The Makers, winnaar MVO van het vakblad Green2.

Programma:

13.30 Inleiding door DG O? mevrouw R. Bergkamp

13.35 Speech van de heer E. Nijpels, voorzitter ONRI, over ambassadeurschap Duurzaam Ondernemen

13.45 Speech van de Minister van Economische Zaken, mevrouw M. Van der Hoeven

13.55 Duurzame Modeshow

14.15 Start Paneldiscussie met de volgende koplopers:


- Mw. S. Groot Koerkamp, Hoofdredactrice Green2


- Dhr. W. Steenbakkers, CEO Duracar


- Dhr. R. Koornstra, CEO Tendris


- Dhr. T. Bierman, Directeur Triodosbank Nederland


- Dhr. N. Vroege, Directeur Plugwise


- Dhr. R. Otto, Directeur DutchSpirit /J. van Gils, The Makers


- Dhr. A. Jonker, directeur BiJo (Biologisch glastuinbouwbedrijf)

15.30 Afsluiting

15.35 - 16.30 Borrel