Gemeente Coevorden

Wethouder Geert Braam opent Coevorder Vestingroute

Wethouder Geert Braam opende op woensdag 1 juli de Coevorder Vestingroute. De Vestingroute voert inwoners, toeristen en recreanten langs de belangrijkste historische punten van de stad. Tegelijkertijd laat de route zien wat er met de stad gaat gebeuren in het kader van het masterplan `Coevorden Beweegt'. De route van ongeveer twee kilometer kan deels ook per kano of waterfiets worden afgelegd.

De binnenstad van Coevorden ondergaat momenteel een grondige verbouwing. Grote delen zijn inmiddels opnieuw ingericht, andere delen volgen nog. Om bezoekers en inwoners van de stad alvast een voorproefje te geven van het vernieuwde Coevorden, is de Vestingroute ontwikkeld. De route gaat onder meer langs de bastions, het Kasteel, het Bogas-terrein en de Markt. Op de informatieborden langs de route staan foto's van hoe de stad er vroeger uitzag en beelden van hoe de stad eruit komt te zien. Met het Masterplan Coevorden Centrum wil Coevorden water, historie en gezelligheid weer terugbrengen in de stad.

Gratis folders

Een deel van de Vestingroute is per waterfiets of kano af te leggen. Startpunt is kano- en waterfietsenverhuur Aquano (www.bentheimer.nl/aquano), gevestigd bij de brug die het centrum met sportcomplex De Pampert verbindt. Bij Aquano is binnenkort de folder met de vaarroute gratis af te halen.

Een gratis folder met de wandelroute is wel al beschikbaar en kan tijdens openingstijden worden afgehaald bij Toeristisch Informatiepunt Coevorden (Kerkstraat 1), bij het informatiecentrum Coevorden Beweegt (gevestigd in het Kasteel), het Stedelijk Museum Coevorden (Haven 6) en bij het gemeentehuis (Aleida Kramersingel 4).