Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 juli 2009

Vier auto's betrokken bij kop-staart aanrijding Enschede
Woensdag 1 juli rond 16.45 uur heeft een kop-staart aanrijding plaatsgevonden op de Oldenzaalsestraat in Enschede waarbij vier auto's betrokken waren. De weg was van 16.45 uur tot 19.15 uur afgesloten.

De auto's reden uit de bebouwde kom vanuit Lonneker en gingen in de richting van Oldenzaal. Door onbekende reden ging de bestuurder van het eerste voertuig (een 47-jarige man uit Oldenzaal) op de rem staan. Het tweede voertuig, met daarin een 55-jarige man, remde eveneens. De derde automobilist en zijn bijrijdster zagen dit echter te laat. Ondanks een poging van de bestuurder, een 45-jarige man uit Lonneker, om het voertuig nog naar links te sturen, reed deze tegen de tweede auto aan, die vervolgens doorschoof naar het eerste voertuig. Een vierde automobilist uit Denekamp, 37 jaar oud, kon ook niet meer uitwijken en reed op hetzelfde moment tegen de derde auto aan.

De brandweer moest er aan te pas komen. Het dak van de derde auto werd eraf geknipt, zodat de bijrijdster kon worden bevrijd. Zij is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Twente heeft de aanrijding in onderzoek. Volgens het analyseteam was er geen sprake van extreme snelheden. (2009005135)

Onoplettende automobilist veroorzaakt aanrijding Hengelo
Een onoplettende automobilist veroorzaakte woensdag 1 juli rond 17.45 uur een aanrijding op de Diamantstraat met een andere automobilist, die op zijn beurt weer in aanrijding kwam met een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur.

Een 23-jarige automobilist uit Goor reed over de Diamantstraat in de richting van de Haaksbergerstraat. Een 56-jarige man uit Oldenzaal wilde vanuit de parkeerplaats van een groothandel de Diamantstraat oprijden en zag hierbij de 23-jarige man over het hoofd. Deze verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht, waar net een vrachtwagen reed. Een aanrijding tussen de automobilist en de vrachtwagenchauffeur, een 36-jarige man uit Goor, was het gevolg.

De 23-jarige automobilist raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Gezien de schade aan het voertuig heeft de man erg veel geluk gehad. (2009005114)

Man wordt mishandeld, politie zoekt getuigen Enschede
Woensdagavond 1 juli is een automobilist mishandeld aan de Piet Heinstraat in Enschede.

Gisteravond, rond 22.45 uur, kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Piet Heinstraat in Enschede. Ter plekke troffen agenten een 26-jarige Enschedeër met een bebloed gezicht. De man reed in zijn auto over de Piet Heinstraat in de richting van het busstation. Voor hem fietste een man met zijn hond over het midden van de weg met, volgens de automobilist, een laag tempo. Toen hij vanuit zijn voertuig de fietser hierop aansprak, kreeg hij enkele klappen in het gezicht.

De fietser is ervan doorgegaan met zijn hond, maar liet zijn fiets achter. De fiets is door agenten in beslag genomen. De man heeft het volgende signalement: . Lang persoon met kort blond haar; . Hij droeg een Feyenoord shirt; . Hij had een kleine bruine hond bij zich.

Politie zoekt mensen die weten wie verantwoordelijk is voor deze mishandeling en/of die meer kunnen vertellen over dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden via het algemene nummer van Politie Twente, afdeling Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009005186)

Man veroorzaakt ravage in bedrijfspand

Donderdagmorgen 2 juli, rond 4.40 uur, heeft een 30-jarige man uit Enschede een behoorlijke ravage aangericht aan de Hengelosestraat in zijn woonplaats.

De Enschedeër was, door het inslaan van een ruit, een bedrijfspand binnengedrongen en had binnen veel schade aangericht. Diverse spullen waren vernield. De Enschedeër was onder invloed van drugs en had verwondingen aan zijn voet en hand. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zo gauw hij het ziekenhuis mag verlaten, zal de man worden aangehouden terzake vernieling. (2009005230)

Derde jongen aangehouden voor inbraak op een bouwplaats Almelo
Woensdagmorgen 1 juli heeft de politie een derde jongen, 17 jaar en woonachtig in Almelo, aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak op een bouwplaats aan de Van der Waalslaan in Almelo. Op 30 juni zijn eveneens twee aanhoudingen verricht voor dezelfde inbraak. (2009003477)

Persbericht 1 juli

Jongens aangehouden voor inbraak op een bouwplaats Almelo
Dinsdag 30 juni zijn twee jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden voor diefstal, gepleegd op zaterdag 27 juni op een bouwplaats aan de Van der Waalslaan in Almelo. Op de bouwplaats waren twee kratten bier gestolen en etenswaar. Tevens waren de huizen in aanbouw compleet doorzocht en was een waterkraan opengedraaid.

Naar aanleiding van een onderzoek heeft Politie Twente gisteren twee jongens uit Almelo buiten heterdaad aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. De ouders van beide knapen zijn in kennis gesteld. (2009003477)

Diefstal navigatiesysteem, man aangehouden

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede werd woensdag 1 juli aangehouden, omdat de man op 16 juni omstreeks 18.00 uur een navigatiesysteem uit een tankstation aan de Kuipersdijk in Enschede had gestolen. Hij werd herkend en de politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon de 35-jarige man uit Enschede worden aangehouden in zijn woning. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009001784)

Man aangehouden na bedreigingen Enschede
Een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd woensdag 1 juli aangehouden, omdat hij een medewerkster van een instelling aan de Hengelosestraat heeft bedreigd.

Woensdagmiddag 1 juli omstreeks 16.15 uur kreeg de politie melding van een bedreiging bij een instelling aan de Hengelosestraat in Enschede. Bleek dat een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een medewerkster bedreigd had. De 53-jarige werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2009005081)

Man aangehouden na diefstal uit dossier Enschede
Een 38-jarige man uit het Duitse Gronau werd woensdagmiddag 1 juli omstreeks 14.15 uur aangehouden, omdat de man op het stadskantoor in Enschede documenten uit een dossier scheurde en niet wilde teruggeven. De politie moest er aan te pas komen om de uitgescheurde stukken terug in het dossier te krijgen. De man werd aangehouden en na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009005001)

Man ziet twee jongens op zijn gestolen fiets Enschede
Een 46-jarige man uit Haaksbergen zag woensdag 1 juli omstreeks 17.30 uur twee jongens op zijn gestolen fiets rijden. De fiets was op 29 juni gestolen bij het Rutbeek in Enschede. De man schakelde direct de politie in en deze kon de twee jongens op de Voshaarweg in Enschede aanhouden. De twee 13-jarige jongens, beiden woonachtig in Enschede, werden meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd het tweetal overgedragen aan hun ouders. De rechtmatige eigenaar heeft zijn fiets terug gekregen. De politie doet verder onderzoek naar de diefstal / heling van de fiets. (2009005105)

Man aangehouden na vernielen treinruit Enschede
Een 24-jarige man uit het Duitse Lunen werd woensdag 1 juli aangehouden, omdat hij tijdens een vechtpartij op het station een ruit van een trein had vernield.

Woensdagavond 1 juli omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een ruzie en vernieling op het treinstation in Enschede. Bleek dat een 24-jarige man uit het Duitse Lunen en een 45-jarige man uit het Duitse Gronau onenigheid hadden gekregen met elkaar. Hierbij waren rake klappen uitgedeeld. De 24-jarige man had daarbij met een steen een ruit van een trein vernield. De man werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie doet nog onderzoek naar het hoe en waarom van de ruzie. (2009005168)

Huisverbod overtreden
Enschede
Een 35-jarige Enschedeër werd donderdagmorgen 2 juni omstreeks 04.30 uur aangehouden, omdat hij een huisverbod had overtreden. De man mocht de instelling aan de Hengelosestraat in Enschede tijdelijk niet bezoeken. Hij overtrad het huisverbod en de politie werd ingeschakeld. Deze kon de man aanhouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009005224)