Gemeente Maassluis

Bijna 500 suggesties voor prijsvraag naam tunnel Mozartlaan

Nieuwe naam tunnel.jpg

Of de tunnel aan de Mozartlaan naar de wijk Het Balkon een passende naam zal krijgen is geen vraag meer, maar een weet. Op de oproep van de gemeente Maassluis help de tunnel aan een naam in De Schakel en op www.maassluis.nl hebben ruim 200 Maassluizers gereageerd met in totaal bijna 500 naamsuggesties. Zowel via het formulier op internet als via de krant stroomden de inzendingen bij de gemeente binnen. Elke inzender kon maximaal drie suggesties voor naam van de tunnel indienen.

De naam die de tunnel zal gaan dragen moet gerelateerd zijn aan één van de volgende drie themas:


- de gekozen architectuur Jugendstil, Art Nouveau, Art Deco en Amsterdamse school;


- de gekozen namen van de straten in de wijk Het Balkon;


- de gekozen communicatieboodschap Entree naar Het Balkon.

En tot slot moet de naam uiteraard aanspreken en lekker in het gehoor liggen.

De Commissie Naamgeving selecteert de vijf meest geschikte namen. Vervolgens bent u weer aan zet om uit deze vijf namen de naam te kiezen die u het meest passend vindt. De vijf beste inzendingen worden namelijk na de zomer op het internet van de gemeente Maassluis geplaatst, zodat u uw stem kunt uitbrengen op de naam van uw voorkeur.

De onthulling van de gekozen naam laat nog even op zich wachten. De winnende naam wordt bekendgemaakt op het moment dat de tunnel officieel wordt geopend. Naar verwachting is dit medio februari 2010. Op dat moment krijgt de winnaar ook de welverdiende prijs van 500 overhandigd.