Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2009/YG69
10 juni 2009

Succesvol eerste starterscafé Achtkarspelen
Gemeentelijk beleid biedt meer kansen aan starters op de woningmarkt

Woensdavond 1 juli heeft het eerste starterscafé Achtkarspelen plaats gevonden, een inloopavond op het gemeentehuis in Buitenpost voor starters op de woningmarkt.

Tientallen bezoekers hebben zich laten informeren over het aanbod van betaalbare woningen in Achtkarspelen, hun financiële mogelijkheden en aanvullende financieringsmogelijkheden zoals de gemeentelijke startersleningen en de regeling koopsubsidie. De gemeente Achtkarspelen heeft het starterscafé georganiseerd in samenwerking met Palstra Veerman Notarissen. Vanuit het bedrijsleven was grote belangstelling om deel te nemen aan het starterscafé. 12 organisaties, waaronder makelaars, banken en woningcorporatie kijken met tevredenheid terug op het eerste starterscafé.

De gemeente Achtkarspelen vindt het belangrijk dat starters op de woningmarkt een goede kans krijgen en wil de toegankelijkheid en financiële bereikbaarheid van de koopwoningmarkt voor deze groep vergroten. Dit doet de gemeente onder andere door het aanbieden van aanvullende leningen aan starters: de starterslening. Meer informatie voor starters op de woningmarkt in Achtkarspelen is te vinden op www.achtkarspelen.nl