Gemeente Den Haag

Ruim baan voor spelen in Wateringse Veld

Als DJ, op een oude open Volkswagenbus opende wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugdzaken en Sport) 1 juli de nieuwe skate- en boulderbaan in Wateringse Veld.

De speel- en sportvoorziening is te vinden in het hart van de Laan van Wateringse Veld, ter hoogte van de Dublinweg/Wenenweg. De komst van de skatebaan en de klimwand completeren, samen met de speeltuinen en trap- en basketbalveldjes, het brede aanbod van speelvoorzieningen in Wateringse Veld.

Unieke combinatie in Nederland
De baan sluit met zijn ontwerp naadloos aan op de inrichting van de openbare ruimte op deze plek. Aan de achterkant van de skateramp, bedoeld voor trucs met skateboards, skates en BMX-fietsen, bevindt zich de klimwand. Het is de eerste plek in Nederland waar een boulderwand is geïntegreerd met een speelplek.

Ruim 60 speelplekken in Wateringse Veld
Inmiddels zijn er in de wijk voor elke leeftijdscategorie speelplekken te vinden. De allerkleinsten spelen op de kleinere plekjes tussen de woningen, onder toezicht van vader of moeder. Voor de 6 tot 12 jarigen zijn de grotere pleinen en plantsoenen ingericht, zoals het Pirateneiland in het Vlietpark. Voor de jeugd boven de twaalf zijn voorzieningen als de vandaag geopende skate- en boulderbaan ingericht. Hekken rond het complex vormen hier een veilige afscheiding van passerende autos en trams.