Gemeente Eemsmond


Eemsmond 100% fit op 'beachevent' in Uithuizermeeden woensdag 1 juli 2009

De gemeente en de Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden organiseren op zaterdag 4 juli een beachevent voor alle inwoners van Eemsmond en omstreken. Met 150 kuub zand wordt het Johan van Veenplein gedeeltelijk omgetoverd in een strand. Op het strand zijn wedstrijden beachsoccer en beachvolleybal georganiseerd. Voor de kinderen is er tobbedansen en een wedstrijd zandkastelen bouwen. De dag wordt afgesloten met een echte beachparty. Dit unieke evenement wordt georganiseerd in het kader van het sportbeleid Eemsmond 100% fit.

Eemsmond zet zich in om het bewegingsonderwijs op basisscholen uit te breiden en te verbeteren en deelname aan sport- en beweegactiviteiten onder inwoners te stimuleren. Onder het motto Eemsmond, 100% fit organiseert de gemeente vanaf 2009 verschillende sportactiviteiten.

Strijd in het zand
Het programma van het beachevent op het Johan van Veenplein start om tien uur s ochtends met een wedstrijd zandkastelen bouwen. In de grootste zandbak van het dorp kunnen kinderen tot twaalf jaar met eigen emmertjes en schepjes aan de slag. Een jury beoordeelt de zandkunstwerken en maakt rond het middaguur de winnaars bekend.

Daarna breekt op het strand de strijd los met beachvolleybal en beachsoccer. Teams van vier personen kunnen zich hiervoor opgeven en gaan strijden om sportieve prijzen.

Water- en dansspektakel
Een tobbedansbaan brengt naast zand ook vele liters water op het plein. Dit is een opblaasbare glijbaan met onderaan een opvangbak met water. Kinderen kunnen de hele middag komen tobbedansen. Het beachevent wordt s avonds afgesloten met een echte beachparty. Van acht uur tot middernacht draait de Groningse DJ BAS.eu plaatjes en is de zanddansvloer geopend.

Meedoen
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Voor het zandkastelen bouwen, het tobbedansen en de beachparty is geen opgave nodig. Aan het beachvolleybal en beachsoccer kunnen teams meedoen met vier spelers vanaf 15 jaar. Teams kunnen zich opgeven via het e-mailadres beachevent@live.nl of op de dag zelf tot 11.00 uur bij mensen van de organisatie in de gele t-shirts.