Gemeente Eemsmond


Wethouder Boekhoudt geeft kinderen 'cool' cadeau donderdag 2 juli 2009

Donderdag 2 juli brengt wethouder Alie Boekhoudt openbare basisschool Brunwerd een kort bezoek. 's Morgens om negen uur geeft ze alle leerlingen van groep acht het boek 'Cool'. 'Cool' informeert de kinderen op een leuke en directe manier over de risico's van het drinken van alcohol.

Caja Cazemier (Spijkenisse, 1958) is de schrijfster van 'Cool'. Cazemier is een populaire en veel gelezen auteur. In 2008 won zij de prijs van de Jonge Jury voor haar boek 'Vamp'. In 'Cool' gaat het onder andere over alcohol drinken onder invloed van groepsdruk. Aan het eind van het boek staan tips.

Gezond in Eemsmond
In mei 2008 heeft de gemeenteraad van Eemsmond het beleidsplan 'Gezond in Eemsmond 2008-2011' vastgesteld. Belangrijk onderdeel van het plan is het voorkomen dat jongeren alcohol gaan drinken. Een zorgelijke trend is immers dat jongeren steeds eerder beginnen met alcohol. Met behulp van het lesprogramma 'Ik wait wat ik dou' van de GGD Groningen wil Eemsmond de oudste basisschoolleerlingen en hun ouders bewustmaken van de risico's. Jeugdboek 'Cool' is een aanvulling op het lesprogramma.