Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 02-07-2009

Tilburger bedreigt parkeercontroleur

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.30 uur een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens bedreiging van een
parkeercontroleur. De man had een bon gekregen, omdat hij zijn auto op de Korvelseweg had geparkeerd zonder te betalen. Hij was het daarmee niet eens en begon de vrouwelijke parkeerwachter uit te schelden. Ook riep dat hij haar 'overhoop' zou rijden als hij ze weer tegenkwam. De vrouw belde de politie. Agenten namen de Tilburger mee naar het bureau. Daar kreeg hij een transactie van 500 euro aangeboden.

Zoon dreigt zijn vader 'kapot' te schieten

TILBURG: Een 27-jarige Tilburger is woensdagavond rond 20.45 uur gearresteerd. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn 48-jarige vader en diens vriendin bij hun woning in de wijk Goirke. Er zijn al langer problemen tussen vader en zoon, zodat de man zijn zoon de toegang tot zijn huis heeft ontzegd. Daarover ontstond ruzie, waarbij de verdachte geroepen zou hebben dat hij zijn vader 'kapot' zou schieten. De man is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie arresteert dronken Tilburger die zonder rijbewijs rijdt

TILBURG: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 02.30 uur op de Hoogvensestraat een 38-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag. Surveillerende agenten wilden hem controleren op de St. Josephstraat, maar de man ging er met hoge snelheid door een woonwijk vandoor. Na een korte achtervolging kon hij alsnog achterhaald worden toen hij zijn auto stopte en wegrende. De reden van zijn actie werd snel duidelijk; de man was behoorlijk onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs was ingetrokken. De auto waarin de Tilburger reed, werd in beslag genomen.

Tilburger (22) verdacht van diefstal cq heling Mercedes

TILBURG: Op de Rubinsteinstraat is donderdagmorgen rond 06.30 uur een 22-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een exclusieve Mercedes. Agenten reageerden op een melding dat er aan de Van Ingehovenlaan een gestolen auto zou staan. Juist toen agenten in de buurt waren, ging de auto weer rijden. Op de Landrestraat zag een getuige dat er drie mannen uit de Mercedes waren gesprongen. Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en troffen in de omgeving de verdachte aan; hij voldeed aan het
signalement dat de getuige had gegeven. De Tilburger is in verzekering gesteld.

Politie schrijft 51 bekeuringen uit bij bromfietscontrole

TILBURG: Bij een bromfietscontrole heeft de politie 51 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 57 brom- en snorfietsen gecontroleerd. De meeste processen-verbaal waren voor opgevoerde brommers en het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs. De controle vond plaats op de Schouwburgring en Spoorlaan.

Tilburger aangehouden bij conflict tussen buren in Tilburg-West

TILBURG: De politie heeft donderdagmorgen rond 08.00 uur een 67-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Dat gebeurde bij zijn woning in Tilburg-West. Hij wordt verdacht van bedreiging van een buurman met wie hij al langer overhoop ligt. Deze buurman belde de politie, nadat hij naar eigen zeggen door zijn buurman was uitgescholden en bedreigd. De verdachte verklaarde op het bureau dat hij allemaal zo niet bedoeld had.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 02-07-2009 13:06 | © Regio Midden en West Brabant |