Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke opening Natuurspeeltuin Noorderpark

Woensdag 1 juli openden kinderen van verschillende scholen uit Amsterdam-Noord, stadsdeelvoorzitter Rob Post en Pieter de Jong, lid Raad van Bestuur van Ymere, de natuurspeeltuin in het Noorderpark. De natuurspeeltuin is een ontmoetingsplek voor kinderen en ouders uit de omliggende buurten.

De Noorderparkkamer en kinderen van scholen uit Amsterdam-Noord zijn nauw betrokken geweest bij de realisatie van de natuurspeeltuin. Zo hebben de kinderen van de Elzenhagenschool gedichten geschreven voor de gedichtentuin. En de kinderen van de Rosaschool en OranjeNassauschool zijn druk geweest met het planten van de wilgentunnels. Mede als dank voor hun inzet, kregen de kinderen een belangrijke rol bij de officiële opening van de natuurspeeltuin.

In de natuurspeeltuin is een klein theater gevestigd waar de Noorderparkkamer in samenwerking met kunstenaars activiteiten voor kinderen organiseert. Ook scholen en naschoolse-opvang maken volop gebruik van de speeltuin. "Eigenlijk is het hier iedere dag druk", aldus Jan van Liebergen, zakelijk leider van de Noorderparkkamer. "Vooral op woensdagmiddag. Kinderen en de buurt reageren erg enthousiast op dit initiatief". In het kader van `terug naar de natuur' vinden Ymere, het stadsdeel Amsterdam-Noord en het Ministerie van LNV het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met de natuur.

Het Florapark en het Volewijkspark worden samengevoegd en opnieuw ingericht. Het nieuwe park krijgt de allure die past bij de andere ontwikkelingen in Amsterdam-Noord. Naar verwachting is het nieuwe park in 2011 klaar.
Het ministerie van LNV heeft de stad Amsterdam een subsidie toegekend om het groen in de stad te verbeteren. Van de subsidie wordt o.a. het Noorderpark in Amsterdam-Noord opgeknapt. Eén van de kwaliteiten van Amsterdam-Noord is het vele groen in het stadsdeel. Dit is ook een belangrijk thema dat speelt in de wijkaanpak. Ymere, stadsdeel Amsterdam-Noord en het ministerie van LNV maken de natuurspeeltuin mogelijk.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post en lid Raad van Bestuur Ymere, Pieter de Jong openen natuurspeeltuin in het Noorderpark.

Op de foto: Stadsdeelvoorzitter Rob Post en lid Raad van Bestuur Ymere, Pieter de Jong openen de natuurspeeltuin in het Noorderpark.