Politie Zeeland


---


Z-2261-2009 Hennepkwekerij ontdekt bij brand, Kloosterzande
Woensdagavond rond 22.00 uur is er brand uitgebroken in een pand aan de Hulsterweg in Kloosterzande.
Tijdens bluswerkzaamheden bleek dat er in het pand een grote hennepkwekerij was gevestigd.
Door de technische recherche is donderdagochtend een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hieruit bleek dat de brand is ontstaan door een overgangsweerstand in een illegaal afgetapte elektriciteitskabel. Hierdoor is warmte ontstaan en is een achterwand in brand geraakt. Tevens bleek uit onderzoek dat er in het pand enkele duizenden hennepplanten stonden.

W-2262-2009 Rijden onder invloed, Vlissingen
Woensdagavond is aan de Vlamingstraat in Vlissingen een 28-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden nadat hij, onder invloed van alcohol, was doorgereden na een aanrijding.
De automobilist reed, rond 22.50 uur over de Walstraat in de richting van het Groenewoud. Omdat er op de kruising Walstraat, Groenewoud paaltjes staan moest de man achteruit terug rijden. Hierbij raakte hij met zijn auto een terrasscherm. Na de aanrijding reed hij door.
De man is kort hierop aan de Vlamingstraat aangehouden. Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.