Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 02-07-2009

POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP

MEERKERK De politie heeft na een tip van Eneco, woensdagavond 1 juli rond 17.00 uur, een onderzoek ingesteld in een woning aan de Zouwendijk. Eneco was in de straat aan het werk om een storing te verhelpen waarna bleek dat er vermoedelijk sprake was van illegale aftap van stroom. Zij informeerde de politie die direct een onderzoek instelde in een woning aan de Zouwendijk. Het bleek dat in de kelder van de woning een hennepkwekerij was gebouwd. In totaal zijn 215 plantjes inbeslaggenomen alsmede de overige materialen van de hennepkwekerij. Met toestemming van de officier van justitie zijn deze vernietigd. De bewoner van de woning, een 53-jarige man, is aangehouden en inverzekering gesteld.

500 EURO BOETE NA MISHANDELING

GORINCHEM 500 Euro boete heeft een 46-jarige inwoner van Gorinchem woensdagavond 1 juli gekregen nadat hij even daarvoor zijn werkgever had geslagen. De man werkt als kok in een chinees restaurant in de binnenstad van Gorinchem en had ruzie gekregen met een bediende van datzelfde restaurant. Een handgemeen was het gevolg waarna de verdachte de bediende met een lepel op het hoofd sloeg. De bediende, een 29-jarige inwoonster van Gorinchem, liep daarbij licht letsel op aan haar hoofd. De verdachte is door de politie aangehouden en na overleg met de officier van justitie werd besloten om de man een boete te geven van 500 Euro.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING

SLIEDRECHT Een 39-jarige inwoner van Sliedrecht is woensdagavond 1 juli aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een 19-jarige stadsgenoot op de Troelstralaan. De mannen kwamen elkaar op straat tegen waarna de verdachte direct begon te schelden en bedreigingen uitte in de richting van het slachtoffer. Hierna sloeg de verdachte hem in het gezicht. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

34 BESTUURDERS OP DE BON BIJ VERKEERSCONTROLE

PAPENDRECHT De politie heeft woensdag 1 juli een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Papendrecht. Tijdens de controle werd er gecontroleerd op Snelheid, Niet handsfree bellen en het rijden zonder gordel. Al deze items hebben directe invloed op de verkeersveiligheid waardoor het belangrijk blijft om hier regelmatig op te controleren. In totaal 729 bestuurders passeerden de controle. Uiteindelijk zijn 23 bestuurders gecontroleerd op snelheid, 11 op het niet goed gebruiken van de autogordel en 3 voor het niet handsfree bellen.