Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Hierden - verdachte huiselijk geweld aangehouden     |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 2 juli in Hierden een 38-jarige man uit Ermelo aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De vrouw liep lichte verwondingen op. De verdachte is in verband met het onderzoek ingesloten.


De politie werd omstreeks 23:40 uur woensdagavond 1 juli ingelicht, waarna agenten ter plaatse gingen en de verdachte aanhielden. De verdachte wilde in eerste instantie niet meewerken, maar werd met gepast geweld aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier is hij ingesloten voor nader verhoor. Hij zal zich binnen een week na afronding van het politieonderzoek moeten melden bij de Reclassering voor een begeleidingstraject. In verband met de privacy van het slachtoffer worden er verder geen mededelingen gedaan over de locatie en de aard van het letsel.

|   |Harderwijk - man aangehouden voor rijden onder invloed  |

De politie heeft op woensdagavond 1 juli een alcoholcontrole gehouden. Op de Strokelweg in Harderwijk een 43-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie Harderwijk heeft op woensdagavond op verschillende locaties in de gemeente Harderwijk alcoholcontroles gehouden waarbij totaal 329 blaastesten werden afgenomen.
Op de Strokelweg in Harderwijk werd een automobilist staande gehouden. De blaastest gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,9 promille. Hij heeft een boete gekregen. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

|   |Harderwijk - 18-jarige aangehouden bij verkeersongeval  |
|   |N302                           |

De politie heeft een 18-jarige automobilist uit Hattemerbroek aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De jongen was betrokken bij een verkeersongeval op de N302 inde gemeente Harderwijk.


Op woensdagavond 1 juli rond 23.05 uur kreeg de politie een melding door van een verkeersongeval op de N302 in de gemeente Harderwijk. Net na het kruispunt N302/Newtonweg richting de A28 raakte de 18-jarige bestuurder bij een inhaalmanoeuvre deels van de weg en heeft hierbij een aantal paaltjes van de wegafzetting geraakt. Een blaastest gaf aan dat de jongen onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij promillage van 1,1 promille. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en aangezien hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

|   |Harderwijk - Neppolitiemensen actief           |

De politie waarschuwt voor het feit dat er kennelijk neppolitiemensen actief zijn. De mannen doen zich voor als agenten van de politie, waarbij ze niet in uniform gekleed zijn. Met een smoes proberen ze woningen binnen te komen om vervolgens het huis te doorzoeken naar waardevolle spullen en deze weg te nemen.


Aanleiding voor dit bericht is een melding van een inwoonster uit Harderwijk die woensdag 1 juli bij de politie binnen is gekomen. De vrouw heeft verklaard dat de twee mannen haar vertelden van de politie te zijn en dat ze vingerafdrukken kwamen nemen. De mannen droegen geen politie-uniform. Vervolgens doorzochten ze alle kasten en opbergruimtes. Het signalement van deze mannen is als volgt:
- leeftijd ca. 30 jaar

- ze droegen beiden een spijkerbroek, de een met een blauw overhemd, de ander met een grijs overhemd
- de een met kort donker tot zwart haar

- de ander met kort blond tot beginnend grijs haar


De politie adviseert om nooit iemand ongevraagd en/of ongewild binnen te laten. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Indien er toch twijfel of argwaan blijft, is het verstandig om dit altijd bij de plaatselijke politie te melden, zodat er mogelijk meer duidelijkheid komt van degenen die zich van valse identiteit schuldig maken.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(

(---- --