Gemeente Eersel


Eén P&O afdeling voor Kempengemeenten

Logo Kempengemeenten De P&O afdelingen van Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Oirschot zijn samengevoegd. Vanaf 1 juli werken alle P&O-medewerkers vanuit het gemeentehuis in Reusel. 1 juli werden alle P&O-medewerkers hartelijk verwelkomd op het gemeentehuis in Reusel.

Met het samengaan van de P&O-afdelingen is een nieuwe stap gezet in de samenwerking tussen de Kempengemeenten. Voorzitter van de stuurgroep P&O, burgemeester Harrie Tuerlings van Reusel-De Mierden: âWe kiezen voor samenwerking om onze krachten te bundelen en toch onze eigen couleur locale te behouden. We creëren op deze manier meer mogelijkheden. We verwachten veel van onze medewerkers. Met de bundeling van onze krachten op P&O gebied kunnen we een beter P&O beleid ontwikkelen waarmee alle medewerkers van de gemeenten betere ondersteuning krijgen. Uiteindelijk willen we daarmee ook de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren. De P&O-medewerkers zelf krijgen meer kansen in specialisatie en doorgroeiâ.

Â

Doordat mensen en middelen gebundeld worden kan er een kwaliteitsslag gemaakt worden op het gebied van personeelszaken waardoor we ook efficiënter kunnen werken. âWe kunnen meer investeren in onze medewerkers door middel van bijvoorbeeld opleidingen. Hierdoor kunnen zaken beter opgezet worden waardoor we onze klanten ook beter kunnen voorzien in hun behoeftesâ aldus Bart Berkel, kwartiermaker P&O. In het kader van de bundeling van de P&O-afdelingen zijn ook de arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd.

Â

De Kempengemeenten werken op steeds meer gebieden samen. Zo bestaat al de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD). Het samenvoegen van ICT en automatisering van de gemeentelijke organisaties wordt de volgende stap in de samenwerking.