Politie Hollands Midden

Leiden Deuren en ramen opengehengeld

De politie in Leiden ziet deze maand dat bij een aantal diefstallen uit woningen in haar werkgebied deuren of ramen zijn opengehengeld om binnen te komen. Terwijl, in een aantal gevallen, de bewoners gewoon aanwezig waren werden de woningen doorzocht en goederen gestolen. Volgens een bewoner zat hij in de woonkamer terwijl iemand probeerde met een ijzerdraad de afgesloten deur open te krijgen. Door een klap op de deur te geven om de persoon te laten schrikken wist hij deze weg te jagen. De politie waarschuwt voor het 'hengelen' en 'flipperen'.

Insluipingen

De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Terwijl de bewoners elders in het huis zijn, weten dieven binnen enkele luttele seconden binnen te dringen en hun slag te slaan.

De politie ziet regelmatig dat met het mooie weer veel ramen en deuren openstaan. Sluit dus je ramen en deuren, ook als je thuis bent.

Draai de deur op het nachtslot

's Nachts, wanneer je gaat slapen, draai je de deur met de sleutel op het nachtslot. Haal de sleutel uit de deur en legt deze op een plek waar niemand de sleutel kan zien. Op deze manier voorkom je dat inbrekers binnen kunnen komen door te 'flipperen' of te 'hengelen'.

'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Moerkapelle Negeren rood licht bij spoorwegovergang

De politie heeft donderdag 2 juli tussen 10.00 en 13.30 uur een rood licht controle uitgevoerd bij de spoorwegovergang aan het Noordeinde. Twaalf bestuurders negeerden de rode knipperlichten bij de overgang en krijgen hiervoor een bekeuring. De politie wijst op het gevaar dat kan ontstaan wanneer het rood licht wordt genegeerd. De controles worden voortgezet.

--- einde berichten ---