Leefbaar Rotterdamdonderdag, juli 02, 2009

Pastors gaat confrontatie met zichzelf aan

Het radioprogramma OBA Live gaat deze zomer op zoek naar een aantal bijzondere gasten die de confrontatie met zichzelf aan durven gaan. Presentator Pieter Hilhorst interviewt Pastors over zijn wereldbeeld. Het interview is te beluisteren op maandag, 6 juli a.s. van 19.00 tot 21.00 uur op radio 5.

Over OBA Live
Als je denkt dat alle zwanen wit zijn, is het gemakkelijk om overal witte zwanen aan te wijzen. Maar het is zinvoller om op zoek te gaan naar zwarte zwanen. Welke feiten of verschijnselen passen niet in je wereldbeeld? Welke onderzoeken, artikelen of debatten schudden jouw visie op de wereld door elkaar? LLiNK presentatoren Pieter Hilhorst en Teun van de Keuken dagen tien bijzondere Nederlanders uit om op zoek te gaan naar hun Zwarte Zwanen.

Pieter Hilhorst interviewt Marco Pastors
Marco Pastors werd door Pim Fortuyn geïnspireerd om de politiek in te gaan. Hij was wethouder in Rotterdam namens Leefbaar Rotterdam en is nu raadslid. Op 28 juni j.l. werd hij wederom verkozen tot lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

In OBA Live gaat Pieter Hilhorst met Pastors op zoek naar zijn Zwarte Zwaan op het gebied van integratie, veiligheid en populisme. Ook bespreken we het boek `Zen en de kunst van het motoronderhoud' van Robert Pirsig. Voor Pastors is dit een bron van inspiratie voor zijn wereldbeeld.