Politie Hollands Midden

Zwammerdam - Gevaarlijk: jongeren springen van brug

Zwammerdam, 02-07-2009 o Een grote groep jongeren zorgt voor gevaarlijke situaties door met mooi weer van de Zwammerdamse brug te springen.

De jongeren zwemmen ook in de buurt van de brug, terwijl dit verboden is. Met name omdat zwemmers slecht zichtbaar zijn voor de scheepvaart.

Onder de brug duiken De brugwachter voorziet ook gevaarlijke situaties. Regelmatig duikt de jeugd onder de sluitende brug door, terwijl de brugwachter de brug niet op tijd kan stilzetten, mocht er iets misgaan. Bovendien kan hij bij het draaien van de brug het landhoofd niet zien en hij is bang dat er eerdaags iemand tussen de brug knel komt te zitten.

Verkoeling De politie houdt toezicht op deze locatie en zal overtreders bekeuren en doorverwijzen naar bureau Halt. De politie wil ouders graag wijzen op de gevaren die het springen van de Zwammerdamse brug met zich meebrengt. Natuurlijk begrijpt de politie dat de jongeren verkoeling zoeken, maar aan hen het verzoek om op een verstandige manier het hoofd koel te houden.