CNV Publieke Zaak verbijsterd over bericht TNT

02/07/2009 15:38

CNV Publieke Zaak

CNV Publieke Zaak verbijsterd over bericht TNT

Vakbond CNV Publieke Zaak is verbijsterd over het bericht dat TNT vandaag aan haar medewerkers heeft gestuurd over het schrappen van 11.000 banen in twee jaar. TNT heeft al eerder ontslagen aangekondigd, maar de snelheid van de reorganisatie heeft CNV Publieke Zaak onaangenaam verrast. Ook omdat er door CNV Publieke Zaak en andere bonden nog gewerkt wordt aan een alternatief plan dat massaontslagen moet voorkomen.

Er ligt een afspraak tussen de vakbonden en TNT dat er begin september gepraat gaat worden over alternatieven met als doel een reorganisatie zonder gedwongen ontslagen. "We weten al langer dat het zwaar weer is bij TNT, anders hadden we in het voorjaar niet een principeakkoord afgesproken", zegt bestuurder Inge Bakker van CNV Publieke Zaak. "Maar het beeld dat TNT nu schets is nog zwarter dan verwacht en zonder enig perspectief. Als er ondanks de gemaakte afspraken toch zo'n bericht naar de medewerkers gestuurd wordt, is duidelijk dat TNT niets begrijpt van de groeiende onvrede."

In het voorjaar is door de leden van de vakbonden het principeakkoord voor de nieuwe CAO Productie afgewezen. Een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden werd door de leden niet geaccepteerd.

Onvrede

CNV Publieke Zaak en de andere bonden gaan door met het zoeken naar oplossingen met als doel het vermijden van gedwongen ontslagen. Ook wordt er gewerkt aan een plan om de onvrede over de werkomstandigheden bij TNT aan te pakken. "We hopen begin september meer helderheid te hebben over ons onderzoek en onze alternatieven. We hadden van TNT tot september de tijd gekregen om ons onderzoek te doen. Uit een eigen onderzoek van TNT blijkt dat de werknemers bereid zijn arbeidsvoorwaarden in te leveren. Wij willen ook de uitkomst van ons onderzoek afwachten. Er is volgens ons onvoldoende draagvlak voor het inleveren van arbeidsvoorwaarden", aldus Inge Bakker van CNV Publieke Zaak.

Meer informatie:

Bestuurder Inge Bakker: 06 - 536 798 44

Woordvoerder Tiny Romkema: 06 - 512 44 030

www.mijnvakbond.nl

http://www.mijnvakbond.nl

http://www.mijnvakbond.nl