Canadese Ambassadeur wenst Nederlandse deelnemers WorldSkills succes

02/07/2009 16:16

Ambassade van Canada

WorldSkills deelnemers Job de Visser en Frank van Haastert zijn 1 juli jl. officieel ontvangen door de heer Wall, Ambassadeur van Canada. Op deze dag viert Canada haar nationale feestdag en had de ambassadeur vele gasten uitgenodigd in de tuin van zijn residentie. Daar hadden Job en Frank enkele tuinontwerpen gemaakt en aangelegd. Met het onderdeel tuinaanleg hopen ze hoge ogen te gooien op de wereldkampioenschappen. Uit handen van de heer Wall ontvingen Job en Frank een deelnemersgids voor de WorldSkills. "Jullie hebben tot nu toe een fantastische prestatie geleverd" sprak de heer Wall. "Ik wens jullie allebei heel veel succes tijdens het onderdeel tuinaanleg en zie jullie graag als kampioenen terugkomen".

WorldSkills

WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor het vakmanschap, vinden dit jaar in Calgary, Canada plaats. Job de Visser (uit Aagtekerke) en Frank van Haastert (uit Hellevoetsluis) van het Edudelta College in Goes zijn geselecteerd om mee te strijden voor het onderdeel Tuinaanleg. In 2008 zijn zij Nationaal en Europees kampioen tuinaanleg geworden. In 2009 zijn ze weer gekroond tot Nederlands kampioen. Met veel passie zullen zij proberen de wereldtitel in de wacht te slepen.

Naar Canada

Van 1 tot 6 september 2009 zal de stad Calgary in Canada gastheer zijn voor meer dan 850 wedstrijdkandidaten uit 48 landen op de WorldSkills Competitie van 2009. De WorldSkills symboliseert het hoogst haalbare op het gebied van vakmanschap en beroepsonderwijs. Elke twee jaar komen honderden jonge vakmensen bij elkaar om te strijden om de titel "Beste vakman/vakvrouw". Voor de ogen van een belangstellend publiek strijden zij in hun vak en moeten voldoen aan een hoge internationale standaard.

Gelukwensen van de ambassadeur

De wedstrijddeelnemers Frank van Haastert (l) en Job de Visser (r) krijgen

gelukwensen van de Canadese Ambassadeur in de tuin van zijn residentie.

Criteria

Tijdens de wedstrijd leggen leerlingen tuinaanleg jonger dan 22 jaar een tuin aan, die moet voldoen aan vooraf gestelde criteria. De tuinen zijn elk 6 bij 6 meter en worden binnen een voorafgestelde tijd van 22 uur per persoon aangelegd. De jury beoordeelt de tuinen op vaktechnisch gebied aan de hand van vooraf opgestelde objectieve en subjectieve beoordelingscriteria.

Tuinaanleg

Het Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd tijdens de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg. De organisatie is in handen van branchevereniging VHG en Aequor. De AOC-raad is co-sponsor. De wedstrijden hebben als doel meer aandacht te krijgen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.worldskills2009.com