Gemeente Bodegraven

Veldzichtpad in Groene Hart geopend

Op zaterdag 27 juni 2009 is in het Groene Hart het Veldzichtpad feestelijk geopend door wethouder Jan Bouwens.

Het was druk tijdens de opening op 27 juni.

Na een welkomstwoord van Jan Bouwens en de onthulling van het informatiebord werd een groot deel van het Veldzichtpad gelopen. Tijdens de wandeling spraken wethouder Hans Groen in 't Woud van de gemeente Alphen aan den Rijn en natuurgids Nelly Pot. Martin Stolwijk sprak namens Stichting Werkgroep Meije Belangen.

Bij de openingshandeling nabij Hoeve Veldzicht werd een boom gepland - een wilg - als symbool van vruchtbaarheid. Daarna werd de ochtend afgesloten met een drankje en streekgerechten uit het Groene Hart.

Het Veldzichtpad is een 8 kilometer lange rondwandeling door boerenland en langs de Oude Rijn. Bijzonder aan het pad is dat agrariërs hun land beschikbaar hebben gesteld voor wandelaars en rustzoekers. Honden zijn daarom ook niet toegestaan.

Het doel is mensen de rust, ruimte en natuur van het Groene Hart te laten ervaren in dit veen - weide landschap dat gekenmerkt wordt door gras- en veehouderijen.

Het Veldzichtpad is het hele jaar geopend met uitzondering van het broedseizoen dat loopt van 15 maart tot 15 juni. Wanneer er zich onvoorziene omstandigheden voor doen, kan het pad ook buiten het broedseizoen gesloten worden.

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota