Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Achterhoek 2 juli 2009

|   |Doetinchem - Derde verdachte overval in woning aangehouden|

De politie heeft woensdag 1 juli een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Borneostraat in Doetinchem op 11 juni jongstleden.


Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Doetinchem. Dinsdag 30 juni werden al een 25-jarige man en een 18-jarige vrouw aangehouden, ook beiden afkomstig uit Doetinchem. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.


De overval vond in de nacht van woensdag op donderdag 11 juni, vlak na middernacht plaats. Drie personen drongen de woning van de vrouw binnen nadat een jonge vrouw met een smoes had aangebeld. De bewoonster werd met een vuurwapen bedreigd terwijl de personen haar woning doorzochten. Er werden meerdere goederen gestolen, waaronder sieraden, geld en een bankpas. In eerste instantie werd vermoed dat de overval gepleegd was door twee jonge mannen en een jonge vrouw, onderzoek heeft uitgewezen dat de overval vermoedelijk gepleegd is door het drietal dat nu is aangehouden. De politie maakt een dossier op en legt dit ter beoordeling aan justitie voor.

|   |Megchelen - Man aangehouden na bedreiging op schoolplein |

Een 48-jarige man uit de Oude IJsselstreek is woensdag 1 juli aangehouden nadat hij op het plein van een basisschool in Megchelen bedreigingen uitte richting omstanders, in het bijzijn van diverse ouders en kinderen.


De man was boos en wilde iets bespreken met iemand van de school, maar trof deze persoon binnen niet aan, waarop de man weer vetrok. Toen de politie ter plaatse kwam was de man niet meer aanwezig. Hij is op zijn woonadres aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

|   |Doetinchem - Diefstal auto                |

In de nacht van woensdag op donderdag 2 juli is op de Boekweitdreef in Doetinchem een auto gestolen.


Het gaat om een grijze Renault Twingo met zilvergrijze sportvelgen en kenteken 86-ZS-BS. De auto is woensdagavond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Boekweitdreef en bleek donderdagochtend te zijn verdwenen. De politie stelt een onderzoek in doet een beroep op mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben om dat te melden bij de politie via 0900-8844.

|   |Winterswijk - Bromfiets in beslag genomen         |

Woensdag 1 juli heeft de politie een 19-jarige bromfietser uit Winterswijk beboet voor diverse overtredingen. Zijn bromfiets is in beslag genomen.


De jongen werd staande gehouden op de Waliensestraat, rijdend op een bromfiets zonder kentekenplaat. Verder bleek de bromfiets niet verzekerd en had de bestuurder geen bromfietsrijbewijs. Omdat het niet de eerste keer was dat de jongen werd betrapt is de bromfiets in beslag genomen.

|   |Doetinchem - Man gewond na aanrijding           |

Een 76-jarige fietser uit Doetinchem is woensdag 1 juli rond 12:50 uur gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een automobilist op het kruispunt Plattenburgstraat - Blokhuislaan in Doetinchem.


De automobilist, een 38-jarige man uit Elten, reed op de Plattenburgstraat. De fietser kwam vanaf de Blokhuislaan en sloeg rechtsaf de Plattenburgstraat op. Vervolgens stak de fietser over richting het winkelcentrum. Mogelijk heeft hij hierbij de automobilist niet opgemerkt. De automobilist op zijn beurt merkte te laat op dat de fietser wilde afslaan, met een botsing tussen beide als gevolg. De fietser is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|   |Aalten - Snelheidscontrole op Hamelandroute        |

Op woensdag 1 en donderdagochtend 2 juli heeft de politie in de ochtendspits op snelheid gecontroleerd op de Hamelandroute, ter hoogte van het kruispunt met de Nijhofweg. Zes automobilisten en een motorrijder werden betrapt op forse snelheidsovertredingen.


De controles vonden plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden over te hard rijden en gevaarlijk rijgedrag. Op woensdagochtend werd een 21-jarige motorrijder uit Aalten betrapt op een overtreding van meer dan 50 km. p/u te hard. Hij reed 134 km p/u terwijl op deze locatie een snelheidslimiet van 80 km. p/u geldt. Zijn rijbewijs is ingenomen. Twee automobilisten werden bekeurd voor snelheidsovertredingen waarbij ze ruim 20 km. te hard reden.


Donderdagochtend werden 4 automobilisten betrapt op forse snelheidsovertredingen. Onder hen bevond zich een 42-jarige automobilist uit Enschede die al eerder is betrapt op een forse snelheidsovertreding. Hij reed nu 34 km. p/u te hard. De man krijgt een forse geldboete en hij is zijn rijbewijs een aantal maanden kwijt.