Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 02-07-2009

Politie houdt lastige hotelgast aan

GILZE: De politie heeft woensdagavond rond 22.30 uur een 38-jarige inwoner van Hilvarenbeek aangehouden. Hij zorgde voor overlast in een hotel aan Klein Zwitserland. De man die onder invloed van alcohol en medicijnen was, maakte ruzie met andere gasten en bevuilde een hal in het hotel door daar te poepen. De man is meegenomen naar het bureau en vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. .

Jongeren bekeurd na illegale sprong van Letschertbrug

GEERTRUIDENBERG: Negen jongeren (12 t/m 14 jaar) uit Raamsdonksveer en Geertruidenberg hebben woensdagmiddag een bekeuring van 45 euro gekregen, omdat ze van de Letschertburg sprongen. Bij een controle van de politie rond 15.30 uur bleek de groep jongeren er een sport van te maken door van de fietsbrug te springen, hoewel dat op basis van de APV verboden is. Agenten snapten dat de zeven jongens en twee meisjes verkoeling zochten met het warme weer, maar besloten toch op te treden. Dit met het oog op het gevaar van passerende boten, de diepte van het water en het risico dat ze elkaar verwonden als ze op elkaar vallen. Vermoedelijk worden de jongens naar bureau HALT verwezen. De ouders van de kinderen begrepen waarom hun zonen en dochters bekeurd werden.

Politie treft na tip alarmpistool aan

DEN HOUT: De politie heeft vanmiddag op de Bergsebaan, bij de put van Caron, een 19-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake vuurwapenbezit. De agenten vonden onder het zadel van zijn scooter een alarmpistool.

De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat een knaap daar aan andere jongeren een vuurwapen toonde getoond en daarna onder het zadel van zijn scooter had verstopt. De agenten troffen daar tijdens de controle inderdaad een vuurwapen aan. Het bleek te gaan om een alarmpistool. De verdachte is aangehouden. Acht andere jongens die daar in de put aan het zwemmen waren hebben een bekeuring gekregen voor het zich bevinden op verboden terrein. De 19-jarige verdachte wilde aan het bureau vanmiddag niets vertellen over de herkomst van het wapen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien (WvH) .

Auteur
André van den Hul

Laatst gewijzigd 02-07-2009 16:01 | © Regio Midden en West Brabant |