Gemeente Woerden

Samen bouwen in de Riethof in Waterrijk Woerden

02 jul 2009
Gemeente Woerden start dit najaar met de werving van deelnemers voor project de Riethof op eiland III van Waterrijk Woerden. Hier gaat een groep kopers gezamenlijk aan de slag om een bouwblok van 44 woningen te ontwikkelen. Ze maken samen het ontwerp, dienen één bouwaanvraag in en geven opdracht aan één aannemer om het plan te realiseren.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is de term voor deze manier van bouwen en is uniek in Woerden. Het gebied waar de Riethof komt, grenst aan de noordzijde aan de Steinhagenseweg en aan de oostzijde aan de natuurplas.

Kopers bepalen de uitvoering
Binnen Waterrijk is al veel ervaring opgedaan met individueel particulier opdrachtgeverschap, waarbij een particulier in staat wordt gesteld om zijn eigen droomhuis te realiseren. In de Riethof gaat dit nog een stapje verder: alle kopers tezamen vormen een kopersvereniging en treden op als projectontwikkelaar. De kopersvereniging is opdrachtgever voor het ontwerp en de bouw van het woonproject. Kopers bepalen de uitvoering van het woonproject: het ontwerp van de woningen, de parkeerplaatsen en de gezamenlijke buitenruimte.

Kleiner budget
CPO biedt vooral mogelijkheden voor mensen met een kleiner budget om hun eigen huis te bouwen. Het is al mogelijk om een woning in de Riethof te realiseren voor circa EUR 180.000,-. Voor toekomstige bewoners die kiezen voor een luxueuzere afwerking, liggen de prijzen tussen circa EUR 230.000,- en EUR 500.000,-. Kopers krijgen deskundige ondersteuning van een bureau met ervaring op het gebied van CPO.

Geïnteresseerd?
Meer informatie over dit unieke project en hoe u zich kunt aanmelden als geïnteresseerde leest u op www.waterrijkwoerden.nl > woningaanbod > CPO.