Gemeente Zoetermeer

Samen bouwen aan kunstwerk van hergebruikt materiaal

In de beeldentuin achter het Stadsmuseum Zoetermeer is een bijzonder kunstproject van start gegaan: Recycling Art. Onder leiding van beeldend kunstenaar Daniël van Goor werkten inwoners van Zoetermeer maanden aan een kunstwerk van materialen die hergebruikt kunnen worden. Ook veel kinderen droegen hun artistieke steentje bij. Delen van het kunstwerk zijn al geplaatst in de beeldentuin; tot november blijft het kunstwerk groeien. Het kleurrijke kunstproject sluit aan bij de tentoonstelling âAlle kinderen naar Schoolâ, die nog tot 5 oktober 2009 te zien is in het Stadsmuseum.

Â

Recycling Art is een project van Stichting ParticipARTe. Het project, dat de gemeente Zoetermeer subsidieert, draagt bij aan sociale cohesie en is georganiseerd in het kader van het Programma âDuurzaam Zoetermeerâ. Meer informatie over Duurzaam Zoetermeer vindt u op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.

Â

Stadsmuseum Zoetermeer en beeldentuin zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 â 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 â 17.00 uur.