Gemeente Zoetermeer

Twaalfduizend euro voor Jinotega

Een bijzondere themaviering
Op vrijdagmiddag 3 juli neemt wethouder Edo Haan om 12.30 uur een cheque van 12.000 euro in ontvangst. Het geld werd tijdens een themaviering van het Alfrink College bijeengebracht voor Jinotega, de zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua.

Â

De titel van de themaviering was âGeef hulp jouw gezichtâ. Tijdens de themaviering voerden leerlingen een toneelstuk op over dit onderwerp. Daarna gaven oud-leerlingen indrukwekkende voorbeelden over hun ervaringen met het geven van hulpverlening en hoe zij hulp hun gezicht hebben gegeven. Ook vertelden huidige leerlingen van het Alfrink College wat voor vrijwilligerswerk zij doen. Met deze verhalen werd de link gelegd naar Jinotega in Nicaragua. Aan het eind van de themaviering werd een oproep gedaan om de kinderen in Jinotega te steunen. De boodschap kwam duidelijk over en resulteerde in 12.000 euro voor de millenniumdoelencampagne.

Â

De millenniumdoelencampagne is bedacht door de Verenigde Naties om wereldwijd de armoede te bestrijden. De gemeente Zoetermeer werkt mee aan deze campagne en zet zich met name in om in zusterstad Jinotega alle kinderen naar school te laten gaan en om daar de economische ontwikkeling en werkgelegenheid te verbeteren.