Aastra Telecom vergroot marktaandeel ondanks economische crisis

02/07/2009 17:32

Aastra Telecom Netherlands

Aastra Telecom vergroot marktaandeel ondanks economische crisis Aastra - vooraanstaand aanbieder van enterprise communicatieoplossingen - weet ondanks sterk inzakkende markt het marktaandeel in Nederland en Europa verder te vergroten.

Utrecht, 1 juli 2009 - Terwijl vrijwel alle leveranciers van oplossingen voor bedrijfscommunicatie rode cijfers schrijven en marktaandeel verliezen, blijft het financieel sterke Aastra verder groeien naar 14,6% in Nederland in het eerste kwartaal van 2009 . Onderzoek van Canalys (mei 2009) bevestigt dat de strategie van Aastra een duidelijk antwoord geeft op de huidige communicatievraagstukken.

Effectiviteit investeringen staat voorop

De gevolgen van de kredietcrisis leggen een druk op investeringen. Van een stop is geen sprake maar noodzakelijke investeringen worden wel uitgebreid onder de loep genomen en de effectiviteit ervan staat voorop. Vergeleken met een jaar eerder zijn de investeringen in communicatieoplossingen met maar liefst 18% afgenomen. Toch heeft Aastra van alle spelers in Nederland in het eerste kwartaal van 2009 de sterkste groei weten te realiseren. In diezelfde periode verkocht Aastra van alle leveranciers in West Europa zelfs de meeste lijnen.

Beschermen uitgaven essentieel

Aastra Telecom is de laatste jaren sterk gegroeid door het doen van gerichte overnames. De verschillende bedrijven en portfolio's zijn inmiddels geïntegreerd en de resultaten hiervan beginnen hun vruchten af te werpen. Sjoerd de Jong, directeur Aastra Nederland: 'Aastra is een lange-termijn-business-partner. Het beschermen van investeringen is daarom essentieel, bij zowel Aastra verkooppartners als bij eindklanten. Dankzij onze unieke migratiestrategie kunnen we klanten blijven voorzien van de nieuwste oplossingen, zonder dat hier grote investeringen van hun kant tegenover hoeven te staan. Zo kan bijvoorbeeld een centrale eenvoudig worden opgewaardeerd naar de nieuwste versie, met behoud van bestaande hardware.'

Controle dankzij Open Standaarden

Nu er steeds beter gekeken wordt naar de effectiviteit van investeringen kiezen veel organisaties voor zekerheid. Beproefde technologie slaat beter aan dan voor de troepen uitlopen en risico's nemen. Sjoerd de Jong: 'Onze oplossingen maken gebruik van Open Standaarden waarmee onze klanten bedrijfsnetwerken zeer eenvoudig kunnen laten evolueren. Tegelijkertijd kunnen we de garantie afgeven dat ze in de toekomst niet de controle over hun communicatiemiddelen en investering verliezen.'

Over Aastra

Aastra Telecom Nethetlands BV maakt onderdeel uit van Aastra Technologies Limited (TSX:"AAH"), wereldwijd een vooraanstaande speler in Enterprise communicatieoplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Concord, Canada. Aastra ontwikkelt en levert innovatieve communicatieoplossingen en applicaties voor alle marktsegmenten. Inmiddels heeft Aastra wereldwijd meer dan 50 miljoen geïnstalleerde lijnen en activiteiten in meer dan 100 landen. Aastra heeft een 100% focus op de Enterprise markt en biedt een uitgebreid portfolio van Unified Communications maatwerkoplossingen: van geavanceerde telefooncentrales voor het midden- en kleinbedrijf tot volledig schaalbare oplossingen voor de grootzakelijke markt. Met een sterke focus op Open Standaarden zorgt Aastra ervoor dat mensen en organisaties efficiënter kunnen communiceren en samenwerken. Meer informatie vindt u op www.aastra.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl