Gemeente Bodegraven

Eerste paal voor bouw Vromade

Impressie Vromade
Op donderdagmiddag 2 juli rond 16.00 uur slaat Mozaïek Wonen de 1e paal van de nieuwbouw aan de Waterhoen in Bodegraven. Hiermee gaat fase 1 van project Vromade nu officieel van start. Aan de Waterhoen in Bodegraven verrijst een levensloopbestendig complex van vier woonlagen met 26 appartementen. Het zijn ruime driekamerappartementen (vanaf 87 m2), bestemd voor 55-plussers. De oplevering staat gepland medio 2010.

Het gebouw ligt op loopafstand van buurtwinkelcentrum Vromade en krijgt voldoende parkeergelegenheid. In het gebouw komt een lift, een ruimte voor scootmobiels en een centrale fietsenberging. De huurprijzen liggen tussen de EUR 470,- en EUR 510,-.

Mozaïek Wonen start met de verhuur van de appartementen in augustus. Hierdoor hebben nieuwe bewoners de gelegenheid om zelf in de showroom van Mozaïek hun nieuwe keuken en badkamer uit te kiezen. De woningen zullen worden geadverteerd via www.woningnet.nl en in het Bodegraafs Nieuwsblad. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden als woningzoekende bij WoningNet. Van de appartementen zijn er 3 gereserveerd voor mindervaliden. Een aantal woningen is inmiddels toegewezen aan bewoners van de `oude' Waterhoen.

Project Vromade
Het totale project Vromade omvat de bouw van 17 eengezinswoningen, 54 appartementen (waarvan 12 zorgwoningen), een kantine, een gezondheidscentrum en commerciële ruimten. Fase 2, de nieuwbouw op de plaats van de oude sportkantine, gaat waarschijnlijk van start in het 2e kwartaal van 2010. Mozaïek Wonen ontwikkelt het hele project, met uitzondering van de eengezinswoningen, die door Van Dijke Projectontwikkeling worden gebouwd.

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota