Provincie Overijssel

Eerste schip bereikt zuiderzeehaven

Het eerste schip heeft de zuiderzeehaven bereikt (Foto:Freddy Schinkel Fotografie)

Sinds vandaag kunnen schepen aan de zuiderzeehaven in Kampen laden en lossen. De haven is een nieuw bedrijventerrein in Kampen voor de watergebonden bedrijvigheid in de regio. De provincie Overijssel is een van de zes aandeelhouders in de haven.

Zuiderzeehaven is een nieuw bedrijventerrein in Kampen voor de watergebonden bedrijvigheid in de regio. Door het realiseren van het bedrijventerrein wordt 50 ha watergebonden bedrijvigheid naar Kamen gehaald. Het is een Publiek Private Samenwerking(PPS) van gemeenten Kampen, Zwolle en provincie en Dura Vermeer, De Vries & van der Wil en Dredging International.

Laden en lossen
Sinds vandaag kunnen schepen aan de haven laden en lossen. Daarmee is de bereikbaarheid over het water nu een feit. Alle bedrijven kunnen nu over het water transport van goederen regelen. Daarmee wordt bijgedragen aan meer veiligheid op de weg en minder transport over de weg. Het transport over het water is ook duurzaam en milieuvriendelijk. Bij het lossen van de eerste lading was wethouder Treep van gemeente Kampen ook aanwezig.