Airport Weeze


Airport Weeze groeit verder

Halfjaarlijkse balans: 56% meer passagiers /
voor het eerst méér dan 200.000 passagiers in één maand

Airport Weeze heeft het aantal passagiers over de eerste helft van dit jaar opnieuw duidelijk zien groeien.
Met in totaal 1.030.872 passagiers zijn er via deze luchthaven per eind juni 56% meer passagiers vervoerd dan in dezelfde periode verleden jaar. Met deze groeicijfers staat Airport Weeze gelegen net over de grens bij Nijmegen opnieuw op de 1e plaats (qua groei) van lucht-havens in Europa.
Een ander record: voor de eerste keer in de geschiedenis van de luchthaven hebben binnen één maand meer dan 200.000 luchtreizigers voor Weeze gekozen.

Met 206.072 passagiers in de maand juni 2009 is dit tevens een groei van 66% t.o.v. de maand juni verleden jaar.
Meer dan de helft van de vertrekkende reizigers, zowel voor zaken als vakantie, kwamen ook in het eerste halfjaar van 2009 uit Nederland.

De opnieuw bovengemiddelde groei van passagiers is in de eerste plaats te danken aan de voortdurende expansie van Ryanair op Weeze. Deze zomer vliegt de grootste Low Cost Airline in Europa met 7 hier gestationeerde Boeings 737-800 meer dan 200x per week vanaf Weeze naar in totaal 44 bestemmingen in heel Europa.
Aan deze positieve ontwikkeling op Weeze in het eerste halfjaar hebben voor het eerst ook de grote Duitse en Nederlandse reisorganisaties een bijdrage geleverd. Intussen bieden al meer dan 20 toeristische organisaties vakantievluchten vanaf Weeze aan. Hamburg International, die de klanten van deze organisaties door de lucht vervoert, heeft in mei 2009 een Airbus A319 op Weeze gestationeerd en vliegt in het lopende seizoen naar 13 bestemmingen rond de Middellandse Zee. Vakantie-luchtvaartmaatschappijen zoals SunExpress, Sky Airlines en Transavia hebben eveneens een aandeel aan het totaalresultaat in het eerste halfjaar geleverd.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is met dit resultaat in het eerste halfjaar erg tevreden: In de momenteel economisch moeilijke situatie zijn wij vanzelfsprekend erg blij dat we ons succesverhaal hier kunnen voortzetten. Meer dan 50% groei geeft ook aan dat wij met het duidelijk uitbreidende assortiment van onze airlinepartners precies goed liggen. Na de 1,5 miljoen passagiers in 2008 rekent Van Bebber tot eind 2009 op duidelijk meer dan 2 miljoen reizigers.