Ingezonden persbericht


()


Persbericht - 10 juni 2009

The War of the Worlds live op Radio 2

Legendarisch muziekspektakel 2 juli in KRO Theater van het Sentiment

Radio 2 en de KRO presenteren het concert "The War of the Worlds" live vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het legendarische muziekproject is op 30 juni, 1 en 2 juli voor het eerst te zien in Nederland. Op donderdag 2 juli blikken Stefan Stasse en Marc Stakenburg vanaf 19.00 uur in een extra lange aflevering van KRO Theater van het Sentiment vooruit op de show. Het concert is van 20.00 tot 22.00 uur live op Radio 2 te horen. Daarna een nabeschouwing waarin de presentatoren tot 23.00 uur met de cast en de hoofdpersonen rondom het project spreken.

The War of the Worlds
Het dubbelalbum en muziekproject The War of the Worlds is geïnspireerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells uit 1898 over een invasie op aarde door buitenaardse wezens. Legendarisch werd het hoorspel, onder regie van Orson Welles, dat in 1938 op de Amerikaanse radio te horen was. Het hoorspel was zo levensecht, dat veel Amerikanen in paniek raakten en dachten dat Amerika écht door buitenaardse wezens werd binnengevallen. In 1978 bedacht en produceerde Jeff Wayne het dubbelalbum 'The War of The Worlds', een muzikale versie van het verhaal. Talloze grote namen verleenden hun medewerking, onder wie acteur Richard Burton, Justin Hayward (Moody Blues) , Phil - Old Town - Lynott en musicalster Julie Covington. Wereldwijd werden 15 miljoen albums verkocht, waarmee het één van de best verkochte albums wereldwijd is. De bekendste 'hits' werden 'the Eve of War' en 'Forever Autumn'.

Nu, ruim 30 jaar later, is er een podiumversie van het project. De show was eerder al te zien in Australië en Engeland en toert voor het eerst over het vaste land van Europa. Zelf willen de makers het geen musical noemen, toch komt dat nog het dichtst in de buurt van dit muzikale spektakel.

Voor meer informatie: www.radio2.nl