Ingezonden persbericht



---


Het team Fruitteelt van DLV Plant en de kring Midden Nederland van de Nederlandse Fruittelers Organisatie houden donderdag 2 juli Dé Appeldag 2009.

De Appeldag is vooral bedoeld om fruittelers op praktijkniveau te informeren over de appelteelt. Er worden diverse machines gedemonstreerd en fruittelers krijgen een toelichting van DLV-adviseurs bij enkele praktijkproeven. Vanaf 10.30 uur kunnen bezoekers ieder uur in groepsverband een rondleiding krijgen langs praktijkproeven en presentaties van diverse projecten en organisaties. De praktijkdemonstraties met de machines beginnen om 11.00, 14.00 en 16.00 uur. Tussendoor is er voldoende tijd voor een rondgang over het moderne fruit- en koelbedrijf Euro-Cool B.V. en over de infomarkt met ruim tachtig standhouders.

Van de machines die tijdens Dé Appeldag te zien zijn, springen vooral de nieuwe drierijige spuitmachines van KWH en Munckhof in het oog. Ook de Lipco zelfrijdende portaalspuittractor is een publiekstrekker, evenals de nieuwe Fendt 200 Vario smalspoortrekker die u in werking kunt zien op Dé Appeldag. Er is ook veel aandacht voor nieuwe spuittechnieken en mechanische bloemdunning. De praktijkproeven zijn aangelegd door DLV Plant. De onderwerpen zijn: herinplant appel, gewasbescherming en groeiregulatie in de appelteelt, vruchtdunning en nieuwe middelen. Er ligt een proef ter voorkoming van schilvlekjes op Elstar en er is een onkruidbestrijding proef met mechanische onkruidbestrijding. Kortom: voor de professionele appelteler een dag om niet te missen.

Dé Appeldag begint om 10.00 uur en sluit om 18.00 uur. Entree is gratis. Meer informatie over opzet en deelname is verkrijgbaar bij het secretariaat van team Fruitteelt, telefoon: 0031(0)488 - 451337. Dé Appeldag 2009 vindt plaats bij Euro-Cool B.V., het bedrijf van Nico van Maaswaal aan de Wickenburghseweg 98/100 in 't Goy (nabij Houten).

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door



Ingezonden persbericht