Jonge Socialisten

PERSBERICHT - JONGE SOCIALISTEN IN DE PVDA
Jonge Socialisten gaan voor een duidelijk verhaal

De Jonge Socialisten in de PvdA kunnen zich prima vinden in de weinig verassende conclusies van de commissie Dijksma. Zo liep de JS tijdens de campagne net als iedereen tegen een onervaren organisatie aan. Er was een boodschap die niet aansloeg en een partij die soms meer met zichzelf bezig was dan met de mensen voor wie de PvdA is opgericht. Voorzitter Mohammed Mohandis: "We zien dat alle klaagzangen over de campagne in dezelfde toonsoort staan. De conclusies van de commissie Dijksma hebben mij dan ook niet verbaasd."

De JS vindt dat de PvdA nu niet moet blijven hangen in alles wat slecht is gegaan. De JS wil nu vooruit kijken. Mohandis "De JS zal de PvdA kritisch volgen bij het formuleren van een heldere boodschap voor de gemeenteraadscampagne. We moeten ons niet richten op het bestrijden van de PVV, D66 of de SP. We moeten ons richten op het bestrijden van de jeugdwerkeloosheid, het bieden van perspectief aan mensen in uitzichtloze situaties en het stellen van grenzen aan mensen die niet mee willen doen."

De JS rekent na de nederlaag bij de Europese verkiezingen ook op de inzet van de gehele PvdA. Mohandis: "We moeten uitstralen dat we allemaal, van partijtop tot partijlid, vierkant achter onze boodschap staan. Als we ons allemaal inzetten om het onversneden PvdA geluid goed te laten horen, heb ik alle vertrouwen in de uitkomst van de verkiezingen".