Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Amsterdam, 2 juli 2009

Holland Venture start nieuw private equity fonds
Holland Venture start een nieuw private equity fonds van 70 miljoen euro waarmee het zich gaat richten op groei- en buy-out investeringen in bestaande ondernemingen. Holland Venture, bijna 30 jaar actief in private equity in Nederland, zal met de start van het nieuwe fonds geleid gaan worden door managing partners Verbeek en Prins. Het bedrijf zal zich met dit fonds gaan richten op ondernemingen in een aantal trendgerelateerde groeimarkten in de Benelux. Het Franse Natixis Private Equity, een grote speler in de Europese private equity markt, sponsort het nieuw fonds.

Nieuw Holland Venture fonds
De doelgroep van het fonds bestaat uit bestaande ondernemingen met een ondernemingswaarde tussen 5 en 50 miljoen euro die kunnen profiteren van de volgende trends:
- deregulering,
- demografische ontwikkeling,
- duurzaamheid,
- bedrijfsopvolging.
Het fonds zal meerderheidsbelangen en minderheidsbelangen met controlerende rechten verwerven, waarbij 3 tot 13 miljoen euro per transactie zal worden geïnvesteerd.

Dit nieuwe fonds is het vijfde fonds van de Holland Venture organisatie. Het fonds wordt geleid door managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins, die beiden een uitgebreide ervaring in de Nederlandse private equity markt hebben. Ze werkten beiden eerder als investment manager voor het vorige Holland Venture fonds en Verbeek werkte tevens als senior director bij Rabo Private Equity. Zij nemen de leiding over van Rolf Deves, de oprichter van Holland Venture en managing partner van de vorige fondsen. Deves heeft grote eraring met de ontwikkeling van ondernemingen en private equity transacties en blijft betrokken door in de Advisory Board van het nieuwe fonds plaats te nemen. Jos Houben is investeringspartner in het team. Houben is een ervaren ondernemer en investeerder met een uitgebreid track record op onder andere dereguleringstrajecten. Voorts bestaat het team van Holland Venture uit twee ervaren analisten, een juridisch- en een financieel specialist.

Natixis Private Equity
De sponsor van dit nieuwe Holland Venture fonds is Natixis Private Equity (NPE), de private equity tak van de Franse investeringsbank Natixis. NPE is de leidende partij in de Franse private equity markt voor MKB ondernemingen. Ze is een belangrijke speler in Europa en maakt een sterke groei door in de opkomende markten in Azie, Zuid-Amerika en India. NPE is actief in alle takken van Private Equity: venture, groei, transmissie en fund-of-fund. NPE financiert 18 teams bestaande uit 194 professionals, met 695 investeringen in portefeuille en meer dan 4 miljard euro aan fondsen onder beheer.

Over Holland Venture
Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture via vier verschillende fondsen meer dan 110 investeringen op succesvolle wijze, voornamelijk in Nederlandse MKB ondernemingen. De onderneming telt zeven professionals en is gevestigd te Amsterdam. De investeringsfocus van het huidige fonds is gericht op groei -en buy-out investeringen in de Benelux.
Meer info over Holland Venture: www.hollandventure.com