Ingezonden persbericht

Delft, 2 juli 2009

Samsung en T-Mobile lanceren groenste mobieltje van Nederland

Samsung en T-Mobile introduceren de Samsung S3030 Eco, de 'groenste' mobiele telefoon van Nederland. Het toestel is gemaakt van onder andere Bio-Plastic en is vrij van PVC en BFR. In het productieproces zijn geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zelfs het aantal CO2 emissies bij productie is gereduceerd. De Samsung S3030 Eco wordt geleverd met een slimme eco charger en de verpakking is volledig van gerecycled materiaal. De Samsung S3030 Eco is een eigentijdse slider met camera, kleurenscherm, MP3-speler, FM-radio en uitbreidbaar geheugen tot 8 GB. Zangeres Ilse DeLange, het gezicht van de campagne, nam vandaag het eerste exemplaar van de Samsung S3030 Eco telefoon in ontvangst. De Samsung S3030 Eco is vanaf 2 juli exclusief verkrijgbaar voor ¤ 89,95 in een PrePaidpakket van T-Mobile.

Bart Weijermars, Algemeen Directeur bij T-Mobile in Nederland: 'T-Mobile vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen waar het gaat om een schoner milieu. Het introduceren van de milieuvriendelijke Samsung S3030 Eco draagt hier direct aan bij. In Nederland zijn natuurlijk al miljoenen mobiele telefoons in omloop. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van deze mobieltjes na gebruik op een milieubewuste manier verwerkt worden, zijn we in 2008 een recycleprogramma gestart. Zo nemen we op bescheiden wijze onze verantwoordelijkheid op het moment dat we een toestel op de markt brengen en wanneer een toestel niet meer wordt gebruikt. '

Menno van den Berg, Directeur Samsung Mobile Benelux: 'Als producent van onder andere mobiele telefoons voorzien we niet alleen in een behoefte van mensen en bedrijven, maar hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als Nederlanders milieubewust willen consumeren, geldt dat zeker ook voor hun mobiele telefoon. Voor al onze telefoons toetsen we de hele levenscyclus van het product aan het milieu. Van materialen tot productie, van distributie, het gebruik tot recycling. Ook werken wij aan een lijn van groene telefoons. De Samsung S3030 Eco is daar lokaal het eerste resultaat van. De samenwerking met T-Mobile voor de introductie lag voor de hand vanwege hun intensieve recycleprogramma.'

Ilse DeLange
Het eerste exemplaar van de Samsung S3030 Eco milieuvriendelijke telefoon werd vandaag overhandigd aan zangeres Ilse DeLange, het gezicht van de campagne.
Verder staat Ilse ook model op de verpakking van de S3030 Eco, die is gemaakt van gerecycled materiaal.

Samsung S3030 Eco
De Samsung S3030 Eco milieuvriendelijke mobiel is een slider uitgerust met camera, kleurenscherm, MP3-speler, FM-radio en heeft een uitbreidbaar geheugen tot 8 GB. De Samsung S3030 Eco wordt geleverd met een slimme eco charger en de verpakking is volledig van gerecycled materiaal. De Samsung S3030 Eco is vanaf 2 juli verkrijgbaar.

()

Over T-Mobile in Nederland
T-Mobile had in 2008 een jaaromzet van 1,806 miljard euro. T-Mobile bedient meer dan 5,235 miljoen klanten in Nederland (per 1 april 2009). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T-Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld.



Ingezonden persbericht