Ingezonden persbericht

Partnership Gemeente Rotterdam en Idealize.nl
- Rotterdam op de kaart als hotspot voor creatieve klasse -

Amsterdam, 2 juli 2009 - De Gemeente Rotterdam gaat samen met Idealize.nl een partnership aan om de creatieve sector van Rotterdam extra op de kaart te zetten. Idealize.nl biedt als platform voor creativiteit en vernieuwing de mogelijkheid om de creatieve klasse van Nederland te bereiken door middel van onder andere redactionele artikelen, fotoshoots van creatieve hotspots en interviews met creatieve Rotterdammers.

Creatieve klasse
Het partnership combineert de ambitie van Rotterdam dat wil fungeren als creative hub voor de creatieve klasse met de kracht van Idealize.nl als inspiratieplatform voor innovators. Kim Swagemakers, hoofdredacteur van Idealize.nl spreekt van een unieke samenwerking: "Het is geweldig dat we elkaar gevonden hebben als partner met dezelfde instelling en gedachtegoed. De creatieve klasse is een snel groeiende, hoog opgeleide groep van ruim 2 miljoen mensen die nieuwe markten zien, producten ontwikkelen, concepten ontwerpen of oplossingen bedenken. Idealize.nl is de partner bij uitstek om deze groep te bereiken en je boodschap over te brengen."

Thinkstyles, hotspots en interviews
De Gemeente Rotterdam gaat op Idealize.nl een eigen Thinkstyle invullen, een profiel waarin alle relevante content over Rotterdam en creativiteit verzameld wordt in de vorm van een visueel portfolio. Daarnaast is er plek voor vijftien fotoshoots van creatieve hotspots in Rotterdam, waaronder de Schiecentrale, Creative Factory, The Hub en RDM Campus. Deze locaties worden door middel van geomapping direct op een kaart geplot. Ook interviewt Idealize.nl in samenwerking met Boogiemen twaalf Rotterdamse creative professionals als Robert Winkel (architect), Richard Hutten (interieurarchitect), Peter de Jong (gamedesigner), Rutger Wolfson (directeur IFFR) en Monique van Heist (mode-ontwerpster). Alle content over Rotterdam is terug te vinden op de speciale Rotterdam-pagina op Idealize.nl: www.idealize.nl/rotterdam.