Ingezonden persbericht

Heemstede / Schiphol, 2 juli 2009

RELEASE ENDNOTE X3 VOOR WINDOWS:

EndNote X3 biedt nieuwe functionaliteiten om research beter te stroomlijnen

De Healthcare & Science divisie van Thomson Reuters heeft een nieuwe versie uitgebracht van het programma EndNote® voor Windows, de bibliografische software die door miljoenen onderzoekers, bibliothecarissen en studenten over de hele wereld wordt gebruikt.

EndNote X3, vanaf nu inclusief EndNote Web, is software om makkelijker en effectiever onderzoek te kunnen doen. EndNote X3 biedt betere mogelijkheden om referenties te creëren, te importeren, te beheren en te groeperen. Daarnaast gaat het vinden van volledige teksten in online databases sneller dan voorheen. De unieke Cite While You Write(TM) technologie werkt, naast Microsoft Word, nu ook samen met Apple Pages'09 en OpenOffice.org Writer 3, en ondersteunt tevens scheikundige output styles.

Met Cite While You Write kan men eenvoudig referenties invoegen in tekstdocumenten zoals scripties en publicaties. Daarbij wordt er automatisch een bibliografische lijst gemaakt aan het einde van het document. Nieuw in EndNote X3 is dat er meerdere bibliografische lijsten op verschillende plaatsen in hetzelfde document gecreëerd kunnen worden. Ten slotte kan met een druk op de knop elk gewenste output style (opmaakstijl voor vakliteratuur) worden toegepast.

Een volledig overzicht van de functionaliteiten van EndNote X3 voor Windows vindt u op www.researchsoftware.com . De release van EndNote X3 voor Mac OS X staat gepland voor augustus 2009.

Over Researchsoftware:

Researchsoftware is distributeur voor de Benelux en Turkije van wetenschappelijke software van o.a. Thomson Reuters en Design Science en is onderdeel van DISC bv. Naast distributie en verkoop houdt Researchsoftware zich bezig met het verzorgen van trainingen en het ondersteunen van eindgebruikers. De samenstelling van het klantenbestand is zeer divers en bestaat uit Farmaceutische bedrijven, Academisch Medische Ziekenhuizen, Hogescholen, Universiteiten, Biotechnologische bedrijven, Onderzoeksinstellingen, Bibliotheken, Ministeries, Musea, kortom overal waar onderzoek een voorname rol speelt.