3M Unitek introduceert de nieuwe generatie LED uithardinglamp

02/07/2009 20:05

3M Nederland B.V.

Slechts 3 seconden polymerisatietijd voor keramische brackets

3M Unitek introduceert de Ortholux(TM) Luminous uithardinglamp. Deze uithardingslamp maakt gebruik van de nieuwste high power LED technologie. De gebruiksvriendelijke uithardingslamp heeft een snelle uithardingtijd van 3 seconden met een constante lichtintensiteit van 1600 mW per cm2.

De uithardingslamp polymeriseert keramische brackets in 3 seconden. Voor orthodontie heeft de LED lamp een geoptimaliseerde hoge intensiteit en een 8 mm lichtgeleider. Metalen brackets kunnen uitgehard worden (mesiaal en distaal) in slechts 6 seconden en een 1 seconde tack-cure functie voor het verwijderen van overmaat. Deze efficente uithardingtijden reduceren de behandeltijd aanzienlijk.

De lichtgeleider

De zwartgecoate lichtgeleider draagt bij tot de hoge lichtintensiteit van 1600 mW per cm2.

Tevens verzekert de zwarte coating van de lichtgeleider dat het blauwe licht met een hoge intensiteit direct op het element komt en geen onnodig licht verspreidt buiten het gebied.

Het handstuk

Het handstuk is van hoogwaardig, uit één stuk gegoten, roestvrij staal, met hightech ergonomisch design. Hierdoor ligt het prettig in de hand en is het gemakkelijk te reinigen. Doordat er geen naden zijn, worden de ingebouwde componenten beschermd tegen contaminatie en beschadiging door vloeistoffen. Dankzij de V-vorm is het gemakkelijk in elke hoek te draaien.

De batterij

De uithardinglamp levert de orthodontisten een krachtige en zeer efficiënte tool. De high-performance oplaadbare Lithium ion batterij geeft een constante lichtopbrengst en de uithardingtijd is 2 keer zo snel als bij een hybride nikkelmetaal batterij.

De Ortholux Luminous uithardinglamp is vanaf nu verkrijgbaar! Bezoek www.3MUNITEK.nl voor meer informatie, technische data en studies over de uithardinglamp.

Over 3M Unitek

3M Unitek is een leider in orthodontische innovaties. Sinds de oprichting in 1948, heeft 3M Unitek diverse innovatieve producten ontwikkeld. Zo bracht 3M Unitek de eerste roestvrijstalen brackets, de met adhesief pre-coated brackets, het kleurveranderende bonding adhesief en de echte zelfligerende brackets op de markt. Vandaag de dag levert 3M Unitek wereldwijd meer dan 14.000 producten en innovatieve orthodontische oplossingen. Daarmee neemt het een leiderschapspositie in, die gebaseerd is op de onveranderlijke betrokkenheid, superieure klantenservice en de hoogste kwaliteit van producten en diensten. Voor meer informatie bezoek de website: www.3MUNITEK.nl

Over 3M Health Care

3M Health Care, een van 3M's zes belangrijkste business divisies, biedt innovatieve oplossingen, die een bijdrage leveren aan het verbeteren van patiëntenzorg en welzijn.

Over 3M - Een mondiaal, divers technologiebedrijf

Elke dag vinden de mensen van 3M weer nieuwe manieren om fantastische dingen te realiseren. Waar ze ook zijn en wat ze ook doen, onze klanten weten dat ze altijd kunnen vertrouwen op 3M om hun leven van de nodige gemakken te voorzien. 3M voert onder andere de bekende merken Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate en Scotch-Brite. Om onze klanten in meer dan 200 landen in de gehele wereld van dienst te zijn, zet ons 76.000 man sterke personeelsbestand al zijn deskundigheid, technologieën en mondiale vermogens in om op meerdere markten een vooraanstaande speler te zijn. Onze markten zijn onder meer consument en kantoor; display en graphics; elektronica en telecommunicatie; veiligheid, beveiliging en bescherming; gezondheidszorg; industrie en transport.

Bij 3M in Nederland werken ruim 400 mensen.

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate, Scotch-Brite Petrifilm, Clean-Trace en Ortholux zijn handelsmerken van 3M Company.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.3MUNITEK.nl