Stadsdeel Zeeburg


---

Kunstgrasveld op sportpark IJburg


2 juli 2009
De gemeente Amsterdam heeft EUR 1,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanleg van sportpark IJburg. Het plan is om komend najaar een eerste kunstgrasveld aan te leggen met daarbij een eenvoudige accommodatie. Het aan te leggen sportveld voorziet in een grote behoefte aan voorzieningen op IJburg. De bedoeling is dat er op termijn vijf sportvelden, twee hockey- en drie voetbalvelden worden aangelegd.

Hoge prioriteit

Omdat de grond op het terrein nogal ongelijk inklinkt, heeft het plan voor de aanleg van het sportpark IJburg in het Diemerpark helaas vertraging opgelopen. De aanleg van het kunstgrasveld heeft nu hoge prioriteit. De bedoeling is om het eind oktober van dit jaar in gebruik te kunnen nemen.

Kunstgras, licht en portocabins

Het kunstgras is van een nieuw type dat zeer licht van gewicht is. Daarom is het tegen eerdere verwachtingen in toch mogelijk gebleken om een kunstgrasveld aan te leggen. Het kunstgras is zowel geschikt voor hockey als voor voetbal. Er komt een tijdelijke accommodatie met portocabins waarin kleedruimtes, toiletten en zo mogelijk een eenvoudige kantine geplaatst kunnen worden. Ook komt er verlichting zodat het veld ook tijdens de wintermaanden goed gebruikt kan worden. Om het veld komt een hek te staan.

Foto: Sportpark IJburg

Trainingsveld

Het geïmproviseerde sportveld van natuurgras dat nu gebruikt wordt voor trainingen en recreatiesport, blijft voorlopig. Dit veld is vrij toegankelijk. De kwaliteit en het beheer van dit veld worden zo mogelijk wel verbeterd.

Voetbal en hockey

Zowel de voetbalclub AFC IJburg als de inmiddels ook opgerichte hockeyclub IJburg gaan van het veld gebruik maken. Maar ook scholen en het sportbuurtwerk gaan het veld gebruiken.

Definitief sportpark IJburg

Het programma voor het definitieve sportpark IJburg bestaat uit twee hockey- en drie voetbalvelden van kunstgras. Het tempo waarmee dit ontwikkeld gaat worden hangt af van de aanleg en de exploitatie van dit eerste kunstgrasveld en van de stabiliteit van de grond. Uitgangspunt is wel dat het volledige sportpark binnen aanvaardbare risico's snel gerealiseerd wordt. Met de aanleg van dit eerste kunstgrasveld is de eerste fase van de aanleg van het definitieve park een feit.

---