KNHS


Nederlandse springjeugd houdt uitzicht op medailles
2 juli 2009
wesleyekhoofddorp.jpg

Hoofddorp (KNHS) De Nederlandse junioren en Young riders hebben vandaag de eerste manche van de landenwedstrijd van hun Europees kampioenschap springen afgelegd. In Hoofddorp kwamen de Nederlandse teams bij tropische temperaturen tot nette prestaties. De Young riders staan op een voorlopige gedeelde derde plaats. De junioren staan gedeeld vierde.

Young riders
Bij de Young riders kreeg eerste ruiter Gerben Morssink (Beuningen) twee fouten met zijn Carthino Z. Wesley Heijdens (Zenderen) reed met Pavarottie H (foto) voor Nederland vervolgens een zeer sterk foutloos parcours. Maikel van der Vleuten (Mierlo) liep met VDL Groep Sapphire tegen een fout aan op hindernis één, waarna hij verder een vlekkeloos rondje aflegde. Beide Rabo Talententeamleden waren daarmee weer zeer belangrijk voor Nederland. Hopes are High van Ruben Romp(Riel) ging als laatste Nederlandse combinatie super rond maar maakte een fout op de laatste hindernis. Met een totaal van acht strafpunten staat Nederland op een met Zwitserland gedeelde derde plaats. Frankrijk gaat met 5 strafpunten aan de leiding en de verrassende Spaanse ruiters staan met 6 strafpunten op plaats twee.

Junioren
Net als Ruben Romp kregen ook de junioren Sjaak Sleiderink (Denekamp) met Lashka de Breve en Melanie Seiger (Weerselo) met Alexandria alleen een fout op de laatste hindernis. Wouter Vos (Apeldoorn) kreeg 12 strafpunten met de erg sterk wordende Angel. Jody van Gerwen (Limbricht) reed als laatste Nederlandse junior met haar Shalon Stanford een super foutloos parcours. Mat hun totaal van acht strafpunten staan de junioren op de met Polen en Frankrijk gedeelde vierde plaats. Engeland en Italië gaan met 0 strafpunten aan de leiding voor België dat vier strafpunten opliep.

Individuele strijd
Gisteren stond voor alle deelnemers de eerste wedstrijd op het programma die meetelde voor de individuele rangschikking. Na die wedstrijd en de omloop van vandaag staan drie Nederlandse Young riders in de top tien van het individuele klassement. Wesley Heijdens staat op de derde plaats, Ruben Romp staat achtste en Maikel van der Vleuten tiende.
Bij de junioren staat de niet voor het team rijdende Maikel van Mierlo (Koningslust) er met Unisono op een 16e plaats als beste voor. Ook Jody van Gerwen staat met haar vijf strafpunten over twee dagen op de 16e plaats.

Vervolg
Morgen gaat het programma al vroeg van start, maar dat is met deze temperaturen helemaal geen bezwaar. Om 8.15 uur wordt de eerste junior in de ring verwacht. De medailleceremonie voor de juniorenteams staat op het programma om 12.45 uur.
De Young riders gaan om 13.45 uur van start. Hier worden de teammedailles rond 17.30 uur uitgereikt.
Op deze afsluitende dag van de teamwedstrijd zal Hare Majesteit Koningin Beatrix de verrichtingen van de springende jeugdruiters komen bewonderen.
De individuele titelstrijd wordt zondag beslecht.

Kijk voor alle uitslagen op www.concourshoofddorp.nl