Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29 juni 2009

Air Pressure: Opening tentoonstelling Paul McCarthy in De Uithof

Utrecht - Deze week wordt de laatsste hand gelegd aan de opbouw van Air Pressure, de tentoonstelling van Paul McCarthy in De Uithof. Op 3 juli wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht en Rector Magnificus Hans Stoof van de Universiteit Utrecht. De tentoonstelling is van 4 juli t/m 13 september 2009 dagelijks geopend voor publiek.

Paul McCarthy (Salt Lake City, 1945) is al vele jaren een inspiratie voor jonge kunstenaars vanwege zijn controversiële, anarchistische oeuvre. Met de opblaasbare sculpturen die in Air Pressure te zien zijn, toont McCarthy ons zijn enorm opgeblazen 'antisymbolen' van de consumptiemaatschappij. De tentoonstelling van Paul McCarthy, die nu al mag rekenen op veel publiciteit, is een project van de gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Vanwege de unieke mix van natuurschoon en beeldende kunst leent Air Pressure zich uitstekend voor een picknick of een dagje uit met het hele gezin. Voor kinderen van 8-12 jaar is er een luisterrondleiding beschikbaar, vooraf op MP3-speler of iPod te downloaden via www.airpressure.nl. Naast een filmprogramma in 't Hoogt en rondleidingen door de tentoonstelling worden er architectuurwandelingen door De Uithof georganiseerd in samenwerking met architectuurcentrum Aorta.

Kijk op www.airpressure.nl voor het volledige programma.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht