Ingezonden persbericht


Wethouder Van Alphen opent expositie over kinderen met Downsyndroom

Unieke openlucht fototentoonstelling 'De Upside van Down' op Spuiplein

Op donderdag 2 juli opent wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie) de fototentoonstelling 'De Upside van Down' op het Spuiplein in Den Haag.

Er worden 40 bijzondere portretten onthuld van kinderen met het Downsyndroom. De portretten laten zien dat het Downsyndroom ook een "upside" heeft. Deze tentoonstelling is een selectie van de 101 portretten uit het fotoboek 'De Upside van Down' van fotografe Eva Snoijink. De kinderen die Eva heeft geportretteerd staan midden in het leven en genieten ervan. Net als hun ouders. Het zijn mooie, aangrijpende foto's van prachtige kinderen, met teksten van de ouders over de schrik en het verdriet, over het aanpassen van verwachtingen, maar vooral ook over de onnoemelijke trots, de liefde en het genieten.

De openlucht fototentoonstelling 'De Upside van Down' is vanaf 2 juli tot 10 augustus gratis te bezoeken op het Spuiplein.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijzondere opening op 2 juli om 16.00 uur op het Spuiplein in Den Haag.

16.00 uur: Opening
16.05 uur: Toespraak wethouder Bert van Alphen
16.15 uur: Onthulling fotobord met ambassadrice Stichting Downsyndroom Margriet Eshuijs
16.17 uur: Aansluitende borrel, bezichtiging fototentoonstelling 17.00 uur: Einde

De openlucht fototentoonstelling is een initiatief van de Stichting The Upside van Down en Stichting Sam die een positieve beeldvorming van Downsyndroom stimuleren en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.deupsidevandown.nl.Ingezonden persbericht