Ingezonden persbericht


COMPUTERGAME Harry Potter en de Halfbloed Prins VLIEGT DE WINKELS IN!

Fans kunnen deze zomer in de computergame Harry Potter en de Halfbloed Prins de spanning, actie en avonturen van Harry Potter zelf beleven.

Schiphol-Rijk - 1 juli 2009 - Het EA Play Label van Electronic Arts Inc (NASDAQ:ERTS) en Warner Bros. Interactive Entertainment hebben vandaag aangekondigd dat de computergame Harry Potter en de Halfbloed Prins(TM) deze week wereldwijd in de winkels zal liggen. In de computergame Harry Potter en de Halfbloed Prins kunnen spelers de magie, de avonturen en het plezier uit de film van Warner Bros. Pictures, gebaseerd op het zesde boek uit de Harry PotterTM-reeks van J.K. Rowling, zelf beleven.

In de game Harry Potter en de Halfbloed Prins keren spelers terug naar Zweinstein(TM), dat tot in het kleinste detail nagebouwd is aan de hand van modeltekeningen van de film. Hier zullen de spelers Harry helpen om zijn zesde jaar door te komen, wat een pittig jaar belooft te zijn. Spelers zullen leren om spreuken te gebruiken aan de hand van gebaren terwijl ze op onderzoek uitgaan op het terrein van Zweinstein; van de hoge Astronomietoren tot het Toverdrankenklaslokaal van Professor Slakhoorn diep in de kelders en de herkenbare locaties zoals de leerlingenkamer van Griffoendor(TM) en de Groote Zaal.

Spelers kunnen voor het eerst tegelijkertijd bewegen en spreuken gebruiken, waardoor er intense toverduellen ontstaan vol actie. Spelers kunnen ook achter de Gouden Snaai(TM) aan gaan, terwijl ze als de Zoeker van hett Zwerkbalteam van Griffoendor(TM) door de lucht zoeven. VVerder kunnen spelers het brouwen van toverdranken onder de knie krijgen tijdens de Toverdranklessen, waarbij ze leren hoe ze magische ingrediënten met elkaar kunnen vermengen. Misschien raken spelers tijdens al deze avonturen die tot een dramatische climax en de ontdekking van de identiteit van de Halfbloed Prins zullen leiden zelfs afgeleid door de romantische escapades van Ron.

"We vinden het leuk dat de fans de Wii-afstandsbediening van Nintendo(TM) kunnen gebruiken als toverstok," aldus HHarvey Elliott, VP en GM Casual, EA Play Label. "Het is nog nooit zo eenvoudig en realistisch geweest om toverspreuken en beheksingen zoals Paralitis, Wingardium Leviosa, Accio en Petrificus Totalus uit te spreken. Dit is zonder twijfel de meest authentieke adaptatie van de film en het boek die we ooit gemaakt hebben. We zijn ervan overtuigd dat de fans er dol op zullen zijn!"

Harry Potter en de Halfbloed Prins is ontwikkeld door EA Bright Light in Guilford, Engeland. Dit team werkte eerder al aan andere succesvolle Harry Potter-games. Harry Potter en de Halfbloed Prins zal in Nederland en België op 2 juli voor de Wii(TM), het PLAYSTATION(TM)3 computer enterttainment systeem, het Xbox 360(TM) videogame en entertainment systeem, het PlayStation(TM)2 computer entertainment systeem, het PSP(TM) (PlayStation(TM)Portable)-systeem, de Ninntendo DS(TM), Windows PC, Macintosh en mobiele telefoons gelanceerd worden. De leeftijdsclassificatie van PEGI voor deze game is 12+.

Kijk voor meer informatie over de computergame Harry Potter en de Halfbloed Prins op www.harrypotter.ea.com. Bezoek http://www.info.ea.com voor materiaal.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City in Californië heeft, is een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, draadloze systemen en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA Mobile(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2009 2009 registreerde EA 4,2 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 31 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft , Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft Groep. 'PLAYSTATION', "PlayStation" en "PSP" zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Nintendo DS en Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Over Warner Bros. Interactive Entertainment
Warner Bros. Interactive Entertainment, een divisie van Warner Bros. Home Entertainment Group, is een van de belangrijkste uitgevers, ontwikkelaars, licentiehouders en distributeurs van interactief entertainmentmateriaal ter wereld voor alle huidige en toekomstige platforms, zoals games voor consoles, handheld-apparaten en PC. De divisie houdt zich bezig met zowel interne games als games voor externe partijen.

De personages, namen en gerelateerde onderdelen van HARRY POTTER zijn handelsmerken van en (c) Warner Bros. Entertainment Inc. Publicatierechten Harryâ¤o/ooPotter (c) JKR.
(s09)