Dienstenbond CNV

Nieuws


1 juli 2009

Doorstart voor Giethoorn Ten Brink

Grafisch bedrijf Euradius heeft bekend gemaakt het failliete Giethoorn Ten Brink gedeeltelijk over te nemen en de drukactiviteiten voort te zetten onder de naam Ten Brink. Deze doorstart biedt veel productiemedewerkers weer kansen op werk. Veel mensen echter die werkzaam waren in de staf en andere ondersteunende diensten zullen werkloos blijven. CNV Media roept Euradius op oog te hebben voor deze laatste groep en een gebaar te maken naar met name de mensen die vlak voor hun pensioen zitten en niet zo gemakkelijk weer aan ander werk komen.

De doorstart is de zoveelste in rij in korte tijd. Zo nam Thieme onlangs het failliete Flevodruk over en de SMG groep deed dat met Hoekman Totaal. Op zich zorgt elke doorstart weer voor werkgelegenheid. Maar per saldo gaan er toch veel banen verloren. Ook de overcapaciteit, waarvan sprake is in de grafische industrie, is hiermee niet verholpen. CNV Media houdt dus veel zorgen over de werkgelegenheid op de middenlange termijn.

Reorganisatie Euradius
Euradius zit zelf ook midden in een grote reorganisatie. De drukactiviteiten uit Alphen aan de Rijn worden gecentreerd in Meppel. Daar worden nu tevens de boekdrukactiviteiten van Giethoorn ten Brink aan toegevoegd. CNV Media zal de ontwikkelingen bij Euradius op de voet blijven volgen.