Dienstenbond CNV

Nieuws


1 juli 2009

RVS verdwijnt onder paraplu ING

ING heeft bekend gemaakt dat zij haar verzekeringstak grondig gaat reorganiseren. Onder meer gaat het vertrouwde merk RVS verdwijnen. CNV Dienstenbond vraagt ING snel duidelijkheid te geven aan het personeel en gedwongen ontslagen te voorkomen.

Waar de reorganisatie van de verzekeringstak van ING op de tekentafel helder lijkt, weet het personeel nog niet wat het voor hen persoonlijk betekent. "Een onzekerheid waar zo snel mogelijk een einde aan moet komen", zegt Ike Wiersinga, bestuurder van CNV Dienstenbond. "Bij zulke ingrijpende plannen hoort snelle informatie naar de medewerkers over waar en hoe zij in het verhaal zitten."

Gedwongen ontslagen voorkomen
ING wil voor de reorganisatie 3 jaar de tijd nemen. Volgens CNV Dienstenbond is dat een goede zaak, want dan kan de reorganisatie zoveel mogelijk met natuurlijk verloop worden opgelost. Ike Wiersinga: "Nu ING de reorganisatie over een langere periode realiseert zou het mooi zijn als ING zich verplicht gedwongen ontslagen te voorkomen. Ik ga daar met hen over in gesprek."

RVS verder onder nieuwe paraplu
Het merk RVS, dat sinds 1838 reeds in de markt staat, gaat verdwijnen. De activiteiten van RVS gaan voor een belangrijk deel door onder de paraplu van Nationale Nederlanden. Het oude, vertrouwde RVS, dat haar diensten vooral via intermediairs aan de man brengt, heeft de afgelopen jaren sterk te lijden onder de sterke toename van de digitalisering van verzekeringsactiviteiten.

Volgens Wiersinga roept het afscheid van RVS de nodige emoties op, zeker bij het personeel, vaak jaren al in trouwe en loyale dienst. Wiersinga roept ING op rekening te houden met deze gevoelens. "Geef hier aandacht aan, respecteer deze gevoelens en geef de mensen tijd en gelegenheid om te schakelen en zich thuis te gaan voelen onder het dak van Nationale Nederlanden."

Lees ook de nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd.