Dienstenbond CNV

Nieuws


1 juli 2009

ING naar 1 verzekeraar

ING heeft aangekondigd naar 1 verzekeraar te willen. Dat kost 800 arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen moeten zo veel mogelijk voorkomen worden, vindt CNV Dienstenbond.

ING heeft aangekondigd dat er 1 verzekeraar komt onder de naam Nationale Nederlanden. Dat betekent dat RVS en ING Retail verzekeren ophouden te bestaan. ING wil in 3 jaar komen tot een aantal business units, die zich focussen op klantengroepen, te weten particulieren, mkb en grote zakelijk markt. ING denkt dat zij zo meer toekomstgericht willen zijn.
Vooral voor medewerkers van RVS, dat al sinds 1838 bestaat, is het een hard gelag dat "hun" RVS ophoudt te bestaan. Maar Lard Friese, de directeur, heeft toegezegd dat de locatie Ede zal blijven bestaan. De door ING aangekondigde reorganisatie zal naar verwachting 800 arbeidsplaatsen kosten. ING verwacht zelf dat door het natuurlijk verloop medewerkers zoveel als mogelijk kunnen blijven werken voor de verzekeraar.

CNV Dienstenbond heeft ING aangegeven dat medewerkers snel duidelijkheid moeten krijgen over hun persoonlijke situatie. Hoewel het een goed idee is dat de reorganisatie 3 jaar duurt, zodat iedereen daar aan kan wennen, is het voor medewerkers wel nodig dat zij snel weten waar zij aan toe zijn.
Ook pleit CNV Dienstenbond ervoor dat medewerkers die bij RVS werken extra aandacht krijgen, want zij zullen misschien niet hun baan verliezen, maar wel hun vertrouwde paraplu.
Tenslotte vindt CNV Dienstenbond dat gedwongen ontslagen zoveel mogelijk moeten worden voorkomen. Want getalsmatig mag de voorspelling van ING kloppen, dat het merendeel door natuurlijk verloop opgelost wordt, maar voor medewerkers moeten er pasklare oplossingen gevonden worden. Uitgangspunt daarbij voor CNV Dienstenbond is het vinden van een andere baan als de huidige baan komt te vervallen.

CNV Dienstenbond zal over de reorganisatie met ING in gesprek blijven. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).