Internet provider ProServe bouwt eigen datacenter

02/07/2009 08:41

ProServe

Papendrecht, 2 juli 2009 - - De zakelijke internet provider ProServe (www.proserve.nl) uit Papendrecht start dit najaar met de bouw van een eigen datacenter. De locatie van dataplace - zoals het nieuwe datacenter zal worden genoemd - is vlakbij het kantoor van ProServe. Deze locatie maakt het voor landelijke en regionale klanten mogelijk om gebruik te maken van een hypermodern datacenter. Het datacenter zal flexibel worden opgebouwd en kent een uiteindelijke capaciteit van 800 19" racks (32.000 servers) en is toegespitst op high-density. Het datacenter wordt gebouwd in Alblasserdam. Met een irisscan en/of vingerafdruk voldoet het datacenter aan de modernste toegangscontroles. Het datacenter wordt redundant - via 2 verschillende glasvezelpaden en leveranciers - ontsloten met het netwerk in Amsterdam. De verwachting is dat het nieuwe datacenter rond de zomer van 2010 operationeel zal zijn.

Inspelen op diverse trends

"Qua timing kan het niet beter", stelt Gerben van der Veen, Managing Director van ProServe. "Onze capaciteit in Amsterdam loopt langzaam aan vol en we merken ook dat er in de regio Drechtsteden, Rotterdam en Breda een sterke behoefte is aan een veilig datacenter. Steeds vaker kloppen bedrijven en overheden bij ons aan voor kwalitatieve diensten op locatie." Met de realisatie van het datacenter in Alblasserdam blijven de locaties in Amsterdam gewoon in tact. Bestaande klanten van ProServe kiezen zelf op welke locatie zij diensten willen afnemen. Het datacenter wordt in een volledig nieuwbouwproject gebouwd en zal worden gebouwd met Amsterdamse maatstaven zoals volledige redundantie, voldoende koelvermogen, gasblussing en uitgebreide toegangscontrole. Het datacenter krijgt een neutrale uitstraling en maakt volop gebruik van slimme, milieuvriendelijke technologieën. "Duurzaam omgaan met energie is een belangrijk speerpunt binnen ProServe en datacenters in het algemeen", vervolgt Van der Veen. "Met het zogenaamde Freecooling concept realiseren wij een uiterst milieuvriendelijk rendement op de totale installatie van het datacenter!"

Steeds meer outsourcen

Binnen het nieuwe datacenter is in de totale omvang plaats voor 800 19" racks (32.000 servers). "We kunnen het datacenter flexibel inrichten en aanpassen op de wensen van de klant. Overigens merken wij daarbij dat klanten steeds meer kiezen voor het volledig outsourcen van hun webhosting. Onze Managed Services zijn interessant omdat bedrijven en overheden zich volledig kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten", aldus Van der Veen. Het nieuwe datacenter ondersteunt deze trend door uitstekende condities te bieden. Zo wordt de toegangscontrole niet alleen met traditionele authenticatie uitgerust maar ook met irisscan en/of vingerafdruk. Het datacenter wordt redundant - via 2 verschillende glasvezelpaden en leveranciers - ontsloten met het netwerk in Amsterdam. Ook de stroom- en koelinstallatie worden redundant uitgevoerd. "Zo garanderen wij een maximale snelheid en uptime voor onze klanten. Een niet onbelangrijk aspect in een wereld waarin internet continu beschikbaar moet zijn".

Over ProServe

ProServe is al vanaf 2000 actief als zakelijke internet service provider. ProServe zorgt in de huidige serverruimte in Amsterdam voor de bereikbaarheid van circa 6.000 servers en is hiermee een omvangrijke speler op de Nederlandse markt. Voor tal van grote websites realiseert ProServe integrale internet- en communicatietoepassingen. Altijd online en maximaal rendement voor de klanten. Dat is wat telt voor ProServe. ProServe kent dan ook alle mogelijkheden voor professionele en veilige hosting van uw website of bedrijfskritische webapplicatie.

Volg de ontwikkelingen op twitter: "dataplace"


---

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.proserve.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,