Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Ger Hesseling


02/07/2009

Ger Hesseling (64) ontvangt dinsdag de Zilveren Waalbrugspeld. Hij heeft zich meer dan vijfentwintig jaar als vrijwilliger ingezet voor het Waterkwartier.

Ger Hesseling heeft zich de afgelopen vijfentwintig jaar op vele terreinen voor het Waterkwartier ingezet. Zo heeft hij vele activiteiten voor buurtbewoners georganiseerd, zoals het Sint Nicolaasfeest voor de kinderen. Ook zorgde hij voor versiering van de IJsselstraat tijdens carnaval en het WK of EK voetbal, voor een schaatsbaan op het Maasplein en voor een opknapbeurt van de jeu-de-boulesbaan achter de flat Fortuna. Recent was hij betrokken bij de totstandkoming van een wekelijkse minimarkt op het Maasplein, die
15 juli van start gaat.

Hesseling nam het initiatief voor veilige speelplekken op twee locaties in de wijk en voor een muurschildering. Toen de speelvoorzieningen aan vervanging toe waren, zijn op zijn verzoek nieuwe geplaatst. Ook heeft hij zich ingezet voor de inrichting van de wijkspeeltuin in Park West, die in 2009 open gaat.

Daarnaast is hij betrokken bij het milieu en de verkeersveiligheid in de buurt. Hij protesteerde tegen de fijnstofuitstoot van de vliegasfabriek in de VASIM en tegen onveilige situaties op de Weurtseweg, Waterstraat en Voorstadslaan. Mede daardoor zijn stoplichten, verkeersdrempels en fietsstroken aangebracht. Hij is ook betrokken bij de plannen voor het Waalfront en bij de realisatie van hondenuitlaatplaatsen in de buurt.

Daarnaast is Ger Hesseling bestuurslid van Stouw en adviseur van het Knelpuntenfonds, waar mensen een beroep op kunnen doen voor het organiseren van activiteiten. Regelmatig organiseert hij wijkschouwen voor gemeente, Portaal en scholen. Hij is vraagbaak voor organisaties, instanties en buurtbewoners. Hij helpt mensen bij het invullen van formulieren, wijst hen bij wie ze moeten zijn, of bemiddelt bij conflicten tussen bewoners en instanties.

Voor al deze inspanningen reikt loco-burgemeester Hannie Kunst op dinsdag 30 juni om 20.00 uur de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Hesseling, tijdens de vergadering van de wijkvereniging "Ons Waterkwartier" in Gemeenschapshuis, Waterstraat 146a te Nijmegen.