Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 2 juli 2009

teamleden oncologie maken kennis met workshop uiterlijke verzorging

Teamleden van de dagbehandeling en verpleegafdeling oncologie maakten kennis met de workshop Goed Verzorgd, Beter Gevoel. Door zelf zo'n workshop mee te maken, weten zij wat kankerpatiënten kunnen verwachten en kunnen zij hen helpen bij de uiterlijke verzorging.

zelf aan de gang
Josien van Essen van de stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel opende de bijeenkomst met een presentatie over Goed Verzorgd, Beter Gevoel, de workshop en het individuele consult. Daarna vertelde een haarwerker over het gebruik van pruiken, sjaaltjes, mutsen aangevuld met tips en adviezen. Ten slotte konden de teamleden zelf aan de gang, met het reinigen van het gezicht, het gebruik van poeder, foundation en het aanbrengen van make-up. Maar ook kregen zij informatie over hoe je een wenkbrauw tekent en hoe je littekens kunt camoufleren.

zelfvertrouwen
Eventjes niet aan ziek zijn denken. Even geen patiënt zijn. Hoe kun je de straat opgaan zonder dat men ziet dat je kanker hebt: geen haar, wimpers en wenkbrauwen. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Met het aanbieden van de workshop en individuele consulten willen het ziekenhuis en de stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel een bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van kankerpatiënten.

stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel
Het MCA biedt de workshops aan in samenwerking met de Stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel (www.goedverzorgdbetergevoel.nl). Deze stichting steunt mensen met kanker bij hun uiterlijke verzorging. Voor het MCA doen zij dit in samenwerking met diverse professionals op het gebied van uiterlijke verzorging uit de regio en fabrikanten van huidverzorgingsproducten.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie