Gemeente Achtkarspelen


CDA-Achtkarspelen
vragen-halfuurtje gemeenteraadsvergadering
donderdag 2 juli 2009

Vragen van de CDA- fractie aan het College van B&W

Betreft: beoordeling gemeente

Geacht College.

In het blad Elsevier, in de uitgave van 20 juni jl, is een beoordeling opgenomen van al de gemeenten van Nederland. Landelijk is hier aandacht aan besteed.
Elk jaar vindt een dergelijk vergelijkend onderzoek plaats. Onze gemeente Achtkarspelen is gerangschikt op plaats 433, de vijfde van onderen.

Wij herkennen ons beslist niet in deze rangorde. Het is onbegrijpelijk dat oa. natuur en historisch decor resp. matig en zeer matig scoren.

Onzorgvuldig, een grote blunder van de samenstellers. Immers onze gemeente van voor het overgrote deel in het Nationaal Landschap "de Fryske Wâlden", en in bijna al de 'kerspelen' zijn middeleeuwse, romaanse kerken.

Het brengt ons tot de volgende vraag:


- Ziet het college mogelijkheden de samenstellers, wellicht op een ludieke manier, te wijzen op deze verkeerde informatie van onze gemeente, met het oog om hiermee positief in het nieuws te komen, en voor een volgend jaar op een hogere plaats te eindigen ?

Namens de CDA fractie
M. Claus


---- --
Fraach fan de FNP fraksje foar it fragenhealoerke fan tongersdei 2 july 2009

De ferskriklike brân fan ôfrûne moandei hat foar in soad minsken dreech west. De belutsenens fan it kolleezje in dizze saak is goed, tinkt ús. Op Omrop Fryslân fertelde dhr.Geerts dat der gjin gefaar foar de folkssûnens wie om't der gjin asbest frij kaam is. lokkich mar, it wie sa al slim genôch.

Ut namme fan it kolleezje is der ek hûs oan hûs in brief besoarge by de ynwenners fan Twizel, dat is fansels in goeie saak. Ek dêr stiet yn dat der gjin gefaar is en west hat foar de sûnens fan minsken.

Lykwols hâld de reek net op by de doarpsgrins. Wy wolle graach it neikommende fan it kolleezje witte:


1. Is nei oanlieding fan de wynrjochting de brief allinne yn Twizel besoarge of ek op oare plakken yn ús gemeente dan wol in oare gemeenten?
2. Sa ja, ha jim kontakt hân mei dy oare gemeenten?
3. Is it Kolleezje der op it stuit wis fan dat der gjin gemyske stoffen frij kaam binne.
4. Is it Kolleezje der op it stuit wis fan dat ien en oar net skealik is foar ús molkfee.
5. Wurdt ek yn de gaten holden hoe't ien en oar no ferrint oangeande it delkommen fan de roetdieltsjes, wurde der noch wer mjittings dien?

FNP,
Atty Sietzema


---- --